Απεγκλωβίστηκαν 100 Θεσσαλονικείς που είχαν εγκλωβιστεί για 17 ώρες λόγω χιονοθύελλας στο δρόμο από Πράγα για Βιέννη

Απεγκλωβίστηκαν 100 Θεσσαλονικείς που είχαν εγκλωβιστεί για 17 ώρες λόγω χιονοθύελλας στο δρόμο από Πράγα για Βιέννη

Μετά από 17 ώρες, οι 100 Θεσσαλονικείς ξεκόλλησαν από τα χιόνια που είχαν ακινητοποιήσει τα πούλμαν τους στο δρόμο από Πράγα μέχρι Βιέννη.

Το ταξίδι των Χριστουγέννων είχε μετατραπεί σε Γολγοθά γι' αυτούς, καθώς παρέμειναν εγκλωβισμένοι εν μέσω χιονοθύελλας για 17 ώρες στον δρόμο που οδηγεί από την Πράγα στη Βιέννη.

Το ταξίδι για τους δεκάδες επιβάτες ξεκίνησε αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου. Προσγειώθηκαν στην Πράγα και από εκεί επιβιβάστηκαν σε δύο λεωφορεία ταξιδιωτικού πρακτορείου με προορισμό τη Βιέννη. Κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν παραλύσει το εθνικό δίκτυο της χώρας, απόρροια των οποίων η πρόκληση αρκετών ατυχημάτων, κυρίως ανατροπών βαρέων οχημάτων όπως αναφέρει το thesstoday.gr.

Έτσι, οι 100 Έλληνες επιβάτες παρέμειναν εγκλωβισμένοι για αρκετές ώρες χωρίς νερό και φαγητό, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τη Βιέννη, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονταν ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, αλλά και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρειάζονταν να λάβουν τα φάρμακά τους.

«Έχουμε μεγάλη ανάγκη για ξηρά τροφή και νερό. Έχουμε μείνει χωρίς νερό. Έχουμε οκτάχρονα παιδιά στο λεωφορείο, πρέπει να μας βοηθήσει κάποιος, όσο περνούν οι ώρες η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δραματική. Πρέπει οι ηλικιωμένοι να πάρουν τα φάρμακά τους», ανέφερε χτες στο ThessToday.gr επιβάτης, ο οποίος εξηγεί ότι ενημερώθηκε η Πρεσβεία, ωστόσο τους απάντησαν ότι είναι με δεμένα τα χέρια, διότι βρίσκονται σε ξένη χώρα.

Τελικά μετά από 17 ώρες τα εκχιονιστικά έφτασαν και τους απεγκλώβισαν, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους για Βιέννη, μέσα σε τεράστια κούραση.

«Δεν μας ενδιαφέρουν αυτή τη στιγμή οι διακοπές μας, τις διακοπές τις έχουμε ξεχάσει μετά από όλο αυτό που ζούμε όλες αυτές τις ώρες. Εμάς μας ενδιαφέρει να μας βοηθήσει κάποιος και να μας απομακρύνει, να μας βρει ένα καταφύγιο τουλάχιστον για το βράδυ. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε εδώ σε αυτή την κατάσταση. Η χιονόπτωση συνεχίζεται και κινδυνεύουμε να αποκλειστούμε ολοκληρωτικά, όχι μόνο εμείς, αλλά και η τεράστια ουρά οχημάτων που έχει σχηματιστεί πάνω στο εθνικό δίκτυο», συμπλήρωσε.

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα