Γκάζι: Πώς συνελήφθη ο 33χρονος συνεργός του πιστολέρο - «Μας έβρισαν», είπε στους αστυνομικούς

Γκάζι: Πώς συνελήφθη ο 33χρονος συνεργός του πιστολέρο - «Μας έβρισαν», είπε στους αστυνομικούς

Διαφορετικούς δρόμους διαφυγής πήραν οι δύο δράστες μετά την επίθεση με θύματα τρεις άντρες από την Κρήτη στο Γκάζι.

 Ο ένας εκ των δύο έχει συλληφθεί, ενώ ο δεύτερος αναζητείται. Η Ασφάλεια Αττικής αξιοποίησε το πληροφοριακό της δίκτυο για τον εντοπισμό του 33χρονου που συνελήφθη. Ο αναπληρωτής διοικητής της Ασφάλειας Αττικής είχε μία πληροφορία που αποδείχτηκε «λαβράκι» και αξιοποιήθηκε στο έπακρο χάρη στους αστυνομικούς της Δίωξης Εκβιαστών.

Το αποτέλεσμα ήταν ο 33χρονος να εμφανιστεί το βράδυ της Κυριακής με τη δικηγόρο του Ματίνα Μάρκου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου και συνελήφθη. Η κ. Μάρκου δηλώνει στο iΕidiseis ότι «πήγαμε μαζί στη ΓΑΔΑ με τα πόδια. Είχαμε μία ελπίδα ότι μπορεί να εμφανιζόταν και το άτομο που πυροβόλησε αλλά αυτό δεν έγινε. Ο πελάτης μου δεν άγγιξε όπλο και δεν έχει σχέση με τους πυροβολισμούς. Δεν φανταζόταν ότι ο συνεργός του είχε όπλο και σήμερα είναι σοκαρισμένος από αυτό που συνέβη. Την Τετάρτη θα περάσει από Εισαγγελέα και Ανακριτή».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 33χρονος υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι κάποιοι από την παρέα των Κρητικών τους έβρισαν γιατί -όπως είπαν- το τζιπ πάτησε σε λακκούβα και τους πέταξε νερά. Συνέχισε λέγοντας ότι δεν γνώριζε ότι ο οδηγός είχε μαζί του όπλο, ενώ είπε ότι αιφνιδιάστηκε όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί.

O 33χρονος έχει βαρύ ποινικό παρελθόν. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το 2008 φέρεται να συμμετείχε σε υπόθεση διακίνησης μεταναστών, ενώ δύο χρόνια αργότερα κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών στο Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας. Η δράση του συνεχίστηκε το 2012, στο ΤΑ Χαλανδρίου, καθώς το όνομά του εμπλεκόταν σε εγκληματική οργάνωση για κλοπές, όπλα και ναρκωτικά.

Τρία χρόνια αργότερα, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Β/Α Αττικής για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σωματική βλάβη και περί όπλων, ενώ το 2019 από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών κατηγορήθηκε για εγκληματική οργάνωση που αφορά υποθέσεις πλαστογραφίας και κλοπών.

Το Πρωτοδικείο Πάτρας είχε διατάξει περιοριστικούς όρους, με την υποχρέωση να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο ΤΑ Μελισσίων.

Η έρευνα επικεντρώνεται πλέον στη σύλληψη του πιστολέρο που παραμένει άφαντος. Οι αστυνομικοί έχουν το προφίλ του και σημειώνουν ότι πρόκειται για επικίνδυνο άτομο που σηκώνει όπλο ακόμα και για ασήμαντη αφορμή.

              
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο συνεργός του «πιστολέρο» που αιματοκύλισε το Γκάζι πυροβολώντας εν ψυχρώ την παρέα των Κρητικών. Πρόκειται για τον άνδρα γνώριμο των Αρχών με εμπλοκή σε υποθέσεις ανθρωποκτονίας και ναρκωτικών.
Έβγαλε το όπλο, πυροβόλησε τέσσερις φορές και έφυγε ανενόχλητος από την οδό Ιάκχου στο Γκάζι, αφήνοντας πίσω του, τραυματισμένους στο κεφάλι από τις σφαίρες, τους τρεις Κρητικούς.

Το νέο σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA, λίγες στιγμές μετά τους πυροβολισμούς του περασμένου Σαββάτου, φαίνονται οι δύο κακοποιοί αλβανικής καταγωγής να έχουν αποχωρήσει από το σημείο και οι τρεις νεαροί να περιμένουν βοήθεια μέσα στη μέση του δρόμου, έχοντας χάσει τις αισθήσεις τους.

«Το μυαλό μου πήγε ότι ήταν αβολίδοτο, όχι ότι είναι για να σκοτώσει. Είναι απίστευτο. Ούτε σε ταινία», είπε ένας από την παρέα που πυροβολήθηκε.

Στα χέρια των Αρχών ο συνοδηγός
Ο άνδρας με το δερμάτινο μπουφάν, που έριξε το πρώτο χτύπημα σε μέλος της παρέας των Κρητικών, βρίσκεται από τα ξημερώματα στα χέρια της αστυνομίας.

Με τον ψυχρό πιστολέρο ακόμη να αναζητείται, ο 33χρονος επιβεβαίωσε με την περιγραφή του στους αστυνομικούς ότι οι πυροβολισμοί έπεσαν για ασήμαντη αφορμή.

Τι ισχυρίζεται ο 33χρονος
«Βρισκόμουν στη θέση του συνοδηγού στο τζιπ. Σε κάποιο σημείο το αυτοκίνητο έπεσε σε λακκούβα με νερά, ακούσαμε κάποιους να μας φωνάζουν και ένας μας έριξε ένα πλαστικό μπουκάλι στο τζάμι του αυτοκινήτου. Αμέσως ο… τράβηξε χειρόφρενο και βγήκαμε από το αυτοκίνητο», είπε στις Αρχές.

Ο 33χρονος, που απασχολεί τις ελληνικές Αρχές από το 2008 και έχει εμπλακεί σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπές, σε υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ βρίσκεται εκτός φυλακών με περιοριστικούς όρους, επιχείρησε να παρουσιάσει τον εαυτό του εντελώς αμέτοχο του δολοφονικού επεισοδίου.

«Ένας από τους τρεις με έφτυσε στο πρόσωπο και εγώ τότε του έριξα ένα χαστούκι. Πριν καταλάβω τι γίνεται ο… έβγαλε από την τσέπη ένα όπλο και τους πυροβόλησε. Τα έχασα, μπήκα μέσα στο αυτοκίνητο και έκανα εμετό. Όταν πήγα σπίτι, πήρα την δικηγόρο μου τηλέφωνο».

Σε βάρος του 33χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη.

Οι κάτοικοι στα Μάλια παραμένουν συγκλονισμένοι από την επίθεση που δέχθηκαν οι τρεις Κρητικοί το πρωινό του Σαββάτου.

«Ο Δημήτρης είναι λίγο πιο σοβαρά, αλλά ο Θεός είναι μεγάλος, πρέπει να τα  βοηθήσει», δήλωσε ο ιερέας της περιοχής.

«Επυροβολήσανε τα κοπέλια πισώπλατα. Ούτε ο διάολος το θέλει, ούτε ο θεός», είπε ένας κάτοικος.

Στα χνάρια του «πιστολέρο»
Οι δύο κακοποιοί επιχείρησαν να κρύψουν τα ίχνη τους, αλλάζοντας πινακίδες στο τζιπ που χρησιμοποίησαν, το οποίο και εντοπίστηκε στα Βριλήσσια, με τις Αρχές, πλέον, να εστιάζουν στη σύλληψη και του «πιστολέρο».

«Το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας δεν σταμάτα μέχρι να εντοπίσουμε και τον δεύτερο δράστη», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ..

 Ποιος είναι ο  καταζητούμενος «πιστολέρο»
Ο επικίνδυνος κακοποιός, που άνοιξε πυρ εξ επαφής σε βάρος των τριών νεαρών στο Γκάζι,  απασχολεί τόσο τις ελληνικές όσο και τις αλβανικές Αρχές για περισσότερα από 10 χρονιά.

Έχει εμπλακεί σε ένοπλες ληστείες, σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς και σε προστασία καταστημάτων, με την ανακρίτρια να εκδίδει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο συγκεκριμένος άνδρας απελάθηκε δύο φορές από την Ελλάδα, τον Ιανουάριο και Μάρτιο 2012, ενώ στην Αλβανία είχες εμπλακεί  σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και τρεις ένοπλες ληστείες.

Συνελήφθη σε ληστεία το 2012 κατά την οποία σκοτώθηκε ο αδερφός του, καταδικάστηκε σε 13 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση αλλά αφέθηκε ελεύθερος στα 8 έτη. Ο τρόπος με τον οποίο αποφυλακίστηκε, εξετάζεται από τις αλβανικές αρχές.

Με το όνομα του νεκρού αδερφού του μπόρεσε να ξαναμπεί στην Ελλάδα.

Η κλινική εικόνα των θυμάτων
Τα τρία θύματα που δέχτηκαν τις σφαίρες από τον 37χρονο πιστολέρο είναι δύο αδέλφια 28 και 33 ετών και ένας 28χρονο φίλος τους που νοσηλεύεται με ήπια τραύματα.

Πιο σοβαρά έχει τραυματιστεί ο μεγαλύτερος από τα δύο αδέλφια, ο 33χρονος Γιάννης με καταγωγή από τα Μάλλια, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σοβαρή κατάσταση.

Το απόγευμα της Δευτέρας ολοκληρώθηκε το δεύτερο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε προκειμένου να του αφαιρέσουν την σφαίρα από τον εγκέφαλο. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το τραύμα ενδέχεται να επηρεάσει την όραση του 33χρονου. Το επόμενο 254ωρτο είναι κρίσιμο για τον 33χρτονο

Σε καλύτερη κατάσταση νοσηλεύονται ο 28χρονος αδελφός του και ο 28χρονος φίλος του, οι οποίοι μεταφερθέρθηκαν σε κανονικό δωμάτιο από τη μονάδα αυξημένης φροντίδας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα