Τρόμος στον Άλιμο μετά την άγρια επίθεση σε παρέα μαθητών από ομάδα ανηλίκων – Οι δηλώσεις του Ανδρέα Κονδύλη

Τρόμος στον Άλιμο μετά την άγρια επίθεση σε παρέα μαθητών από ομάδα ανηλίκων – Οι δηλώσεις του Ανδρέα Κονδύλη

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης και η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, μίλησαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την παραβατικότητα των ανηλίκων και τα περιστατικά βίας που σημειώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA, o κ. Κονδύλης μίλησε για το περιστατικό με την συμμορία ανηλίκων που επιτέθηκε σε παρέα άλλων ανηλίκων σε πολύ κεντρικό σημείο του Αλίμου.

«Είναι το 3ο επεισόδιο στον ίδιο χώρο μεταξύ παιδιών σε διάστημα 10 ημερών. Είχαμε μια παρέα 6-7 εφήβων που ήταν βόλτα 8 το απόγευμα σε κεντρικό σημείο της πόλης και ξαφνικά δέχθηκαν επίθεση από 30 ανήλικους ίδιας ηλικίας περίπου 13-15 ετών – που μετά προέκυψε ότι ο μεγαλύτερος ήταν 13 ετών – τους επιτέθηκαν να τους χτυπήσουν χωρίς λόγο, ρωτώντας τους από ποια περιοχή είναι. Τα παιδιά που δέχθηκαν την επίθεση τράπηκαν σε φυγή, ένα από αυτά κατέφυγε σε ένα παρακείμενο σούπερ μάρκετ. Κατέφυγαν ακόμα και στο σούπερ μάρκετ για να τους χτυπήσουν. Ένας εργαζόμενος του σούπερ μάρκετ έδιωξε τα άτομα που επιτέθηκαν. Έχουν συλληφθεί 4 άτομα από 13-16 ετών, ένα είχε και μία μικροποσότητα ναρκωτικών πάνω του», είπε αρχικά.

«Πράγματι έχουμε δει ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει έξαρση της ανήλικης παραβατικότητας σε όλη την Ελλάδα. Γίνονται ενέργειες από την ΕΛ.ΑΣ. γένονται προσπάθειες με το ολιστικό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ με προληπτικούς ελέγχους, συλλογή στοιχείων από άτομα σε «επίμαχες» περιοχές. Το φαινόμενο είναι σε έξαρση», προσέθεσε η κ. Βαρελά.

«Εμείς κάνουμε πολλά πράγματα σε επίπεδο πρόληψης, κάνουμε σχολές Γονέων έχουμε το Κέντρο Πρόληψης. Ωστόσο έχει ευθύνη και η οικογένεια. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε νέα παιδιά, που ξεκινούν μία «σκληρή» εγκληματικότητα. Εάν η κάθε οικογένεια δεν αναλάβει την ευθύνη του, δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό δίπλα από κάθε Έλληνα. Βλέπουμε δυστυχώς ότι και στα σχολεία έχουμε φαινόμενα σκληρής εγκληματικότητας. Ο καθένας έχει την ευθύνη του εαυτού του και της οικογένειάς του. Έχουμε ένα κοινωνικό φαινόμενο. Υπάρχει αστυνόμευση στην περιοχή, θα έπρεπε όμως να είναι πιο συστηματική», επεσήμανε ο κ. Κονδύλης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα