Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος υπαρχιφύλακας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα.
Ο 31χρονος παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Οι γιατροί τον κρατούν σε καταστολή ενώ λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Όταν υπάρξει δυνατότητα να τον ξυπνήσουν θα είναι σε θέση να δουν αν έχει υποστεί εγκεφαλικές βλάβες ή όχι και κατά πόσο είναι αναστρέψιμες.

Αυτό, γιατί ο 31χρονος έμεινε 10 λεπτά χάνοντας συνεχώς αίμα, και υπέστη υποξαιμία. Υποξαιμία στον εγκέφαλο σημαίνει πως καταστρέφονται κάποια κύτταρα του εγκεφάλου, καταστρέφονται ζωτικά όργανα και θα πρέπει να δουν όταν τον ξυπνήσουν, πώς έχει η κατάσταση και κατά πόσο είναι αναστρέψιμη η κατάσταση ή όχι.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η φωτοβολίδα έσκασε μέσα στο πόδι του και καιγόταν συνεχώς επί 5 λεπτά γιατί περιέχει φώσφορο. Ο φωσφόρος έχει την ιδιότητα να μην σβήνει ούτε με νερό ούτε με αφρό.

Οι γιατροί δίνουν μάχη για να του καθαρίσουν το τραύμα καθώς συνεχίζουν να βγαίνουν τοξικά υγρά από τον φώσφορο.

Ο 18χρονος που παραδέχθηκε ότι αυτός πέταξε τη φωτοβολίδα ανέφερε πως δεν ήθελε να την πετάξει σε ευθεία βολή, ενώ ο δικηγόρος του είπε πως επειδή πατάχθηκε και άλλη μια φωτοβολίδα, υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είναι αυτή.

Ο 18χρονος φέρεται μετά τα επεισόδια να επέστρεψε στο γήπεδο, ενώ ομολόγησε την πράξη του στην κοπέλα και στον αδερφό του. Ο 18χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για αθλητική βία αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος καθώς ήταν ανήλικος.

Ρέντης: Είχε συλληφθεί ξανά ο 18χρονος στο παρελθόν

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα