Ρέντη: Δραματική έκκληση του πατέρα του νεαρού αστυνομικού «σώστε το παιδί μου»

Ρέντη: Δραματική έκκληση του πατέρα του νεαρού αστυνομικού «σώστε το παιδί μου»

 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, η κατάσταση της υγείας του 31χρονου υπαρχιφύλακα που χτυπήθηκε από τη ναυτική φωτοβολίδα το βράδυ της Πέμπτης είναι κρίσιμη.

Μιλώντας στο MEGA ο παππούς του 31χρονου λέει:

«Καλή ανάρρωση να έχει το παιδί μου. Το θαύμα να γίνει μόνο και να αναρρώσει το παιδί μου. Πήρα μια ανακούφιση ( από την σύλληψη) αλλά εμείς δεν μπορούμε να πούμε τίποτα ο Θεός ότι πει ο Θεός σε αυτό…».

«Να κάνετε περισσότερα από τα δυνατά για το παιδί μου»

Η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού παραμένει κρίσιμη. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνομένος σε καταστολή σε μονάδα εντατικής θεραπείας, με τους γονείς του και την δίδυμη αδελφή του να βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του.

Ο πατέρας του μάλιστα, ζήτησε από τους γιατρούς να κάνουν τα πάντα για να σωθεί το παιδί του.

«Μίλησα και με τους συναδέλφους τους ευχηθήκαμε περαστικά και με τον πατέρα του παιδιού του ευχηθήκαμε περαστικά στον γιό του του είπαμε, τον διαβεβαιώσαμε ότι εμείς κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για το παιδί και αυτό που ήταν συγκινητικό που ζήτησε ο πατέρας του ήταν να κάνουμε περισσότερα από αυτά που είναι δυνατόν να σωθεί το παιδί γιατί είναι άδικο εκεί που βρίσκεται», σημείωσε ο Μιχάλη Γιαννακός, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς φαίνεται ότι η μεγάλη αιμορραγία έχει περιοριστεί αισιόδοξα.

Όνειρό του να γίνει αστυνομικός

Με καταγωγή από χωρίο των Σερρών ο αστυνομικός σύμφωνα με την οικογένεια του ήθελε πολύ να μπει στο σώμα, έδωσε 3 φορές πανελλήνιες εξετάσεις για να περάσει στη σχολή και τα κατάφερε.

Κάτοικοι και συγγενείς εδώ από το Διμιτρίτσι Σερρών κάνουν λόγο για ένα χαμογελαστό και ευγενικό παιδί που ερχόταν στο χωρίο του σε κάθε ευκαιρία.

Η θεία του αστυνομικού δήλωσε: «Ένα ευαίσθητο και στοργικό παιδί ένα χαρούμενο παιδί χαμογελαστό. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να είναι καλά ο Γιώργος μόνο αυτό».

«Δεν ξέραμε και λέγαμε Θεός να βάλει το χέρι του ποιος είναι; Και όταν μάθαμε ότι είναι δικό μας παιδί τότε…τα χάσαμε όλα. Παιδί χρυσό τέτοιο ευγενικό παιδί δεν θα υπάρχει τέτοιο καλό παιδάκι», συμπλήρωσε η θεία του.

Τα κρίσιμα λεπτά

-Αστυνομικός: Έχει χάσει τις αισθήσεις του. Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε

-Κέντρο Άμεση Δράση: Κώστα μας ενημερώνει ότι σε ένα λεπτό θα είναι εκεί. Αυτό μας ενημερώνουν.

-Αστυνομικός: Σε ένα δευτερόλεπτο εάν δεν είναι εδώ θα…..

Αστυνομικός που ήταν στο σημείο την ώρα των επεισοδίων και του τραυματισμού περιγράφει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκαναν για να βοηθήσουν τον συνάδελφο τους την ώρα που εκείνος ήταν στο έδαφος και σφάδαζε από τους πόνους.

«Προσπάθησε ένας αστυνομικός της διμοιρίας να του αφαιρέσει τη φλεγόμενη φωτοβολίδα από το πόδι αλλά δεν τα κατάφερε καθώς κάηκαν τα γάντια που φορούσε. Προσπαθήσαμε να την σβήσουμε με πυροσβεστήρες αλλά δεν έσβηνε. Ο συνάδελφος δεν έχασε αμέσως τις αισθήσεις του αλλά πονούσε φρικτά. Στη συνέχεια έχασε πολύ αίμα και του έπεσε η πίεση».

Οι αστυνομικοί είχαν καταλάβει ότι κάθε δευτερόλεπτο που περνούσε ήταν καθοριστικό.

-Αστυνομικός: Εισέρχονται Παπαδιαμάντη, κάνω κίνηση μπρος πίσω, στον σταθμό

-Κέντρο Άμεση Δράση: Ελήφθη: Αποστόλη, πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ;

-Αστυνομικός: Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χαθεί […] γι’ αυτό και να συντομεύει ο σταθμός.

-Κέντρο Άμεση Δράση: Έχει κανονικά αισθήσεις ο συνάδελφος Αποστόλη;

Οι συνάδελφοι του νεαρού αστυνομικού βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του ενώ σπεύδουν να δώσουν αίμα όποτε οι γιατροί το ζητούν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα