Αράχωβα: «Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το χάσκι κακοποιήθηκε από άνθρωπο ή ζώα» - Οι δηλώσεις εκπροσώπου της ΕΛΑΣ

Αράχωβα: «Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το χάσκι κακοποιήθηκε από άνθρωπο ή ζώα» - Οι δηλώσεις εκπροσώπου της ΕΛΑΣ

Από το μηδέν φαίνεται πως ξεκινούν οι έρευνες για την κακοποίηση και τον βασανισμό μέχρι θανάτου του Όλιβερ, του χάσκι στην Αράχωβα.

Ενας νέος γύρος καταθέσεων έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά οι Αρχές φαίνεται πως δεν έχουν καταλήξει σε κάποιον βασικό ύποπτο. «Η έρευνα μέχρι στιγμής δεν δείχνει ούτε υπάρχει κάποιος ύποπτος από την περιοχή ούτε κάποιος ύποπτος τέλεσης του συγκεκριμένου.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το ζώο τραυματίστηκε από ανθρώπινο χέρι ή από άλλα ζώα. Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται σχόλια για κατοίκους της περιοχής», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου.

Η ίδια, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι η «έρευνα θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε σε ασφαλή αποτελέσματα και μάθουμε τι ακριβώς έχει συμβεί με αυτό το ζώο».

Σημειώνεται ωστόσο, πως η κτηνίατρος που πρώτη εξέτασε το ζώο είναι κατηγορηματική ότι το χάσκι κακοποιήθηκε από άνθρωπο, διαψεύδοντας οποιοδήποτε άλλο σενάριο.

«Η κακοποίηση του Όλιβερ έγινε από ανθρώπινο παράγοντα. Τα σημάδια στη σορό του δεν ήταν από αγριογούρουνα ή άλλα σκυλιά. Όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες - ότι ο σκύλος δεν κακοποιήθηκε και πως η δεύτερη κτηνιατρική εξέταση στη σορό του Όλιβερ διαψεύδει την δική μου - δεν έχουν καμία βάση», είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της το Σάββατο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα