Ρέντη: Έρχονται νέες συλλήψεις- Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στον 18χρονο

Ρέντη: Έρχονται νέες συλλήψεις-  Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στον 18χρονο

Θέμα χρόνου οι νέες συλλήψεις για τα επεισόδια στου Ρέντη, που είχαν ως αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iEidiseis υπάρχουν αστυνομικές πηγές, που αναφέρουν ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στις έρευνες. Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί δεν έχουν μόνο την ομολογία του 18χρονου που συνελήφθη ως το άτομο που τραυμάτισε τον αστυνομικό αλλά διαθέτουν και μία σειρά στοιχείων για άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από τις μαρτυρίες που έλαβαν οι αστυνομικοί από τα εκατοντάδες άτομα που προσήχθησαν από το γήπεδο στη Διεύθυνση Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη. Από εκεί οι αστυνομικοί είχαν κάποιες μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες ένας «πιτσιρικάς» καυχιόταν ότι πέτυχε αστυνομικό με φωτοβολίδα.

Ο 18χρονος μπήκε αμέσως στο μικροσκόπιο, ενώ εμφανιζόταν ως ένας από τους οχτώ «σκληρούς» που δεν ήθελαν να δώσουν αποτυπώματα. Οι αστυνομικοί τον κάλεσαν εκ νέου για κατάθεση και τότε ήρθε η ομολογία, καθώς ο 18χρονος κατάλαβε ότι υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του.

Οι αστυνομικοί είναι σε ανοιχτή γραμμή με την αρμόδια Ανακρίτρια και από εδώ και πέρα επεξεργάζονται στοιχεία για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια. Προτεραιότητα δίνεται στην ταυτοποίηση των προσώπων που συμμετείχαν στη «σκληρή» ομάδα που έκανε την καταδρομική επίθεση στους αστυνομικούς των ΜΑΤ. Επίσης, έμφαση δίνεται στην ταυτοποίηση του ατόμου ή των ατόμων που θεωρούνται οι «εγκέφαλοι» της επίθεσης, καθώς όλα δείχνουν ότι ήταν προσχεδιασμένη και καλά οργανωμένη ενέργεια.

Η Ανακρίτρια αναμένεται να ενημερωθεί από τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για το ρόλο χούλιγκαν που είχαν συμμετοχή στα επεισόδια, ενώ ταυτόχρονα αναμένονται τα αποτελέσματα από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Θέμα χρόνου πάντως θεωρείται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Τι είπε ο 18χρονος

Με λεπτομέρειες ομολόγησε τις πράξεις του ο 18χρονος χούλιγκαν στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν για τον βαρύτατο τραυματισμό άνδρα των ΜΑΤ στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ieidiseis, στην ομολογία του αναφέρει: «Υπήρχε από πριν η πληροφορία ότι θα γίνει επίθεση στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο γυμναστήριο στου Ρέντη. Κάποια στιγμή μας ενημέρωσαν να βγούμε έξω από το γήπεδο. Υπήρχε ένας οργανωτής. Εγώ δεν τον ήξερα.

Φορούσε κουκούλα και δεν έβλεπα το πρόσωπό του. Αυτός ο άντρας μας είπε πότε θα ξεκινήσει η επίθεση. Πήραμε ξύλα, πέτρες, μολότοφ και φωτοβολίδες. Εγώ δεν ήξερα πως να χρησιμοποιήσω τη φωτοβολίδα που μου έδωσαν. Μου έδειξαν εκείνη την ώρα πως να την ενεργοποιήσω και να την εκτοξεύσω. Έριξα τη φωτοβολίδα, την είδα να χτυπάει πρώτα κάτω στο έδαφος και μετά είδα ότι καρφώθηκε στον αστυνομικό. Τον είδα να πέφτει κάτω. Εγώ γύρισα πίσω, έτρεξα και μπήκα ξανά μέσα στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα».

Καθοριστική ήταν η κίνηση της ΕΛ.ΑΣ. να κλειδώσει τους 424 προσαχθέντες μέσα στο γήπεδο. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το πιθανότερο είναι ο 18χρονος να μην είχε συλληφθεί ποτέ σε περίπτωση που δεν σφραγίζονταν οι πόρτες του γηπέδου.

Σημειώνεται ότι θεωρείται θέμα χρόνο να υπάρξουν και άλλοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση. Ο 18χρονος είναι οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα