Ρέντης: Βρέθηκαν υπολείμματα από ναυτική φωτοβολίδα κοντά στο γήπεδο

Ρέντης: Βρέθηκαν υπολείμματα από ναυτική φωτοβολίδα κοντά στο γήπεδο

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας μεταφέρθηκε υπόλειμμα ναυτικής χειροβομβίδας, που βρέθηκε κοντά στο γήπεδο του Ρέντη, μετά τα επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το πλαστικό μέρος της φωτοβολίδας που μένει πάνω στο χέρι όταν αυτή ενεργοποιείται.

Για «πολύ σημαντικό εύρημα» που «εστάλη ήδη στη ΔΕΕ για ανάλυση DNA και αποτυπώματα», κάνουν λόγο αστυνομικές πηγές.

Μένει να διαπιστωθεί αν πρόκειται για μέρος της φωτοβολίδας που έπληξε 31χρονο αστυνομικό, άνδρα των ΜΑΤ, που δίνει μάχη για τη ζωή του στο Νοσοκομείο ή όχι, καθώς στο σημείο των επεισοδίων βρέθηκαν συνολικά τρεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν αντιμετωπίσει και αλεξίπτωτο, το οποίο επιβραδύνει την κάθοδο της φωτοβολίδας.

Το αλεξίπτωτο έχει μεταφερθεί στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εξεταστεί για αποτυπώματα και DNA που θα συγκριθούν στη συνέχεια με αυτά που έχουν ληφθεί από προσαχθέντες.

Στο μεταξύ και τα 424 άτομα που κρατούνταν από την Πέμπτη, στην Πέτρου Ράλλη, αφέθηκαν ελεύθερα. Εξαίρεση ένας γεωργιανός, που συνελήφθη, καθώς σε βάρος του υπήρχε καταδικαστική απόφαση για παράνομη διακίνηση μεταναστών και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα.

«Κάποιοι αρνήθηκαν είτε να δώσουν αποτυπώματα, DNA ή δείγμα για πυρίτιδα»

Αναφορικά με πορεία της υπόθεσης, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε πως όλοι οι προσαχθέντες -πλην ενός- αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σημείωσε μάλιστα πως «κάποιοι αρνήθηκαν είτε να δώσουν αποτυπώματα, είτε τη λήψη DNA είτε να δώσουν δείγμα για την ανίχνευση πυρίτιδας από τα χέρια τους», όπως έχουν δικαίωμα. «Για όλη αυτή τη διαδικασία έχει ενημερωθεί η αρμόδια εισαγγελία», είπε.

Όπως εξήγησε η κ. Δημογλίδου ορισμένοι εξ αυτών έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για οπαδική βία.

Απαντώντας στο ερώτημα τι θα γίνει με όσους αρνήθηκαν να δώσουν δείγμα για ίχνη πυρίτιδας καθώς ανάμεσα σε αυτούς μπορεί να βρίσκεται ο δράστης, η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι «υπήρχαν και κάποια πειστήρια που βρέθηκαν μέσα στο γήπεδο», όπως υπολείμματα από ρούχα και κουκούλες full face που «κάποιοι αποπειράθηκαν να κάψουν ρούχα στις τουαλέτες» του γηπέδου.

ΕΛ.ΑΣ. για Ρέντη: «Καθαρά δολοφονική επίθεση»

Σύμφωνα με την ίδια βρέθηκε και ένα μαχαίρι στις τουαλέτες του γηπέδου, ενώ εξήγησε πως, μέσα στο γήπεδο δεν υπάρχουν κάμερες και εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έξω από αυτό. «Όλα αυτά εξετάζονται για να δούμε αν θα προκύψει κάτι», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., τονίζοντας ότι, «αυτό που έγινε στου Ρέντη ήταν «καθαρά δολοφονική επίθεση, μέσα στον αγώνα δεν έγινε τίποτα».

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα