Επεισόδια στου Ρέντη: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 31χρονος αστυνομικός

Επεισόδια στου Ρέντη: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 31χρονος αστυνομικός

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο αστυνομικός που δέχτηκε επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα η οποία τον πέτυχε στο πόδι και του έκοψε την μηριαία αρτηρία.

Είναι η στιγμή που ο 31 ετών υπαρχιφύλακας δέχεται σε ευθεία βολή στο μηρό ναυτική φωτοβολίδα από ομάδα νεαρών κατά την διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Ο αστυνομικός πέφτει στο έδαφος και σφαδάζει από τους πόνους. Η ναυτική φωτοβολίδα – που έχει την ιδιότητα να μην σβήνει – μένει για ώρα μέσα στον μηρό του αστυνομικού και συνεχίζει να καίει, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία.

Τα επεισόδια ανάμεσα σε ομάδα 150 ατόμων και αστυνομικών των ΜΑΤ ξέσπασαν κοντά στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ ανδρών Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο νεαρός αστυνομικός μεταφέρεται άμεσα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Μάχη των γιατρών να κρατήσουν στη ζωή τον 31χρονο αστυνομικό
Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Η κατάσταση του είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Έχει χάσει τις αισθήσεις του και η ναυτική φωτοβολίδα έχει βρει τη μηριαία αρτηρία.

Σύμφωνα με το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν, περίπου στις 11 το βράδυ ξεκίνησε η διαδικασία της ανάνηψης. 25 λεπτά αργότερα υπέστη ο νεαρός αστυνομικός των ΜΑΤ καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και μετά από 10 λεπτά επανήλθε. Στην συνέχεια ακολούθησε μία πολύωρη χειρουργική επέμβαση με τη ζωή του αστυνομικού να κρέμεται από μια κλωστή.

«Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων».

Ο αστυνομικός παραμένει σε κώμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Από το πλευρό του δεν έχουν φύγει λεπτό οι γονείς του ενώ συγγενείς του που μίλησαν στο MEGA ελπίζουν σε ένα θαύμα

«Το παιδί από πανελλήνιες πέρασε, έδωσε στην σχολή πέρασε, και είναι αστυνομικός χρόνια, στην Αθήνα, ένα νέο παιδί είναι που έκανε την δουλειά του χτύπησε πάνω στο καθήκον του πάνω στην δουλειά του, τι παραπάνω παιδιά; Εύχομαι να συνέλθει και να σας τα πει ο ίδιος με το καλό», δήλωσε η θεία του.

«Είναι χάλια άστο μην το συζητάς, όλοι μας είμαστε χάλια αλλά δεν έχουμε τίποτα νεότερο δεν ξέρουμε, ότι ξέρετε και εσείς», είπε ο θείος του.

«Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη»
Εσπευσμένα μετέβη χθες στο Γενικό Κρατικό Νικαίας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

«Ο αστυνομικός μας δέχθηκε δολοφονική επίθεση. Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη, είναι ζήτημα νομιμότητας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης».

«Κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση», έγραφε η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση για την επίθεση:

«Περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα έξω και μακριά από το γήπεδό διεξαγωγής του αγώνα από ομάδα ατόμων, τα οποία ουδεμία σχέση δεν είχαν με τον αγώνα, ούτε πριν ούτε μετά το συμβάν. Τονίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά το νικηφόρο 1ο σετ για τον ΟΣΦΠ, του αγώνα βόλεϊ, δίχως προφανή λόγο και αιτία. Ο δε σοβαρός τραυματισμός έλαβε χώρα σε παράδρομο απόστασης σχεδόν πεντακοσίων μέτρων από το κλειστό γήπεδο Μελίνα Μερκούρη. Γεγονότα που αποδεικνύουν ότι υποκινήθηκαν από ταραξίες οι οποίοι πιθανότατα δεν επέστρεψαν σε αυτό μετά τη λήξη τους αλλά αποχώρησαν προς άγνωστες κατευθύνσεις, καθώς θα ήταν πολύ εύκολο για την αστυνομία να τους εγκλωβίσει και να τους συλλάβει με βάση τις δυνάμεις που ήδη διέθετε στην περιοχή».

Από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κουκούλες τύπου full face υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, κροτίδες και φωτοβολίδες.

«Θλίψη για την Ελληνική Πολιτεία, η οποία καταδέχεται να είναι θεατής όλης αυτής της κατάστασης, αφήνοντας τους λειτουργούς της να γίνονται βορά των δολοφονικών προθέσεων των εγκληματικών στοιχείων που έχουν παρεισφρήσει στον αθλητισμό», έγραφε η ανακοίνωση του ΠΟΑΣΥ.

424 προσαγωγές
Αμέσως μετά τα άγρια επεισόδια ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας περικύκλωσαν το γήπεδο στου Ρέντη.

Ο αγώνας είχε διακοπεί και όλα τα άτομα 424 στο σύνολο που ήταν μέσα στο χώρο του γηπέδου προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων προκειμένου να βρεθεί ο δράστης. Οι Αρχές επέτρεψαν μόνο σε γυναίκες και παιδιά να αποχωρήσουν.

Με κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. μεταφέρθηκαν όλοι τους στη Διεύθυνση Αλλοδαπών. Οι αστυνομικοί λαμβάνουν μαρτυρικές καταθέσεις καθώς και δείγματα με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου
Ο βαρύτατος τραυματισμός του αστυνομικού από τη ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας στη μηριαία αρτηρία, προκάλεσε και την παρέμβαση της Εισαγγελίας  του Αρείου Πάγου η οποία ανέθεσε την εποπτεία των ερευνών σε ειδικό εισαγγελέα.

«Προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Οι Αρχές «ξεσκονίζουν» τις κάμερες ασφαλείας στου Ρέντη προκειμένου να δουν τι συνέβη τη στιγμή που αστυνομικός δέχτηκε την επίθεση.

Διασωληνωμένος στην ΜΕΘ σε βαθιά καταστολή ο αστυνομικός
Ο αστυνομικός βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή, με μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Τα επόμενα δύο 24ωρα παραμένουν κρίσιμα.

Συγκινητική ήταν η προσέλευση δεκάδων συναδέλφων του, οι οποίοι σπεύδουν στο νοσοκομείο για να δώσουν αίμα.

Ελεύθεροι και οι 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια
Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια κοντά στο κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή του Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα ο αστυνομικός, που εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Όπως έχει ανακοινώσει η ΕΛ.ΑΣ. σε όλα τα άτομα που προσήχθησαν πραγματοποιήθηκε πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τους δράστες των επεισοδίων συνεχίζονται για τον εντοπισμού του δράστη που πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον αστυνομικό.

Ηχητικό ντοκουμέντο από τον τραυματισμό του αστυνομικού
Ένα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας με τις συνομιλίες των αστυνομικών και το Κέντρο Επιχειρήσεων την ώρα που ο 31χρονος συνάδελφός τους είναι ήδη βαριά τραυματισμένος στο Ρέντη.

Στις συνομιλίες ακούγεται ο επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ να ζητά εσπευσμένα ασθενοφόρο ενώ κάποια στιγμή ακούγεται να λέει «δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε».

Αναλυτικά ο διάλογος:
-«Εισέρχονται Παπαδιαμάντη, κάνω κίνηση μπρος πίσω, στον σταθμό».

-«Ελήφθη, πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ;»

-«Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χαθεί […] γι’ αυτό και να συντομεύει ο σταθμός».

-«Έχει κανονικά αισθήσεις ο συνάδελφος Αποστόλη;»

-«Β4 ελήφθη, όταν έρθει 541. Επαναλαμβάνει το κέντρο. Κίνησε κανονικά τις δύο δυνάμεις 541 και 535, πάρε μέσα τα άτομα και θα παραμείνεις στις δύο εξόδους με τις διμοιρίες. Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δε λάβεις εντολή, το κατάλαβες; Και από Σικελιανού και από Αγίας Άννης, είμαστε κατανοητοί;».

-«Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε».

– «Μας ενημερώνουν ότι σε 1′ θα είναι εκεί. Αυτό μας ενημερώνουν».

– «Σε ένα δευτερόλεπτο αν δεν είναι εδώ…», ακούγεται να λέει ο αστυνομικός ουρλιάζοντας.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα