Θεσσαλονίκη: Σπαρακτική κατάθεση της μητέρας της Έμμας που έσβησε σε τροχαίο

Θεσσαλονίκη: Σπαρακτική κατάθεση της μητέρας της Έμμας που έσβησε σε τροχαίο

Σπαρακτική ήταν η κατάθεση της μητέρας της Έμμας στη δίκη για τον θανατηφόρο τραυματισμό της μόλις 21ενός ετών κόρης της και την εγκατάλειψή της από τον κατηγορούμενο οδηγό, πέρυσι στη Θεσσαλονίκη.
«Δε θέλω να φαντάζομαι τον πόνο του παιδιού μου».

Σπαρακτική η κατάθεση της μητέρας της Έμμας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Στο εδώλιο ο 28χρονος οδηγός που ένα χρόνο πριν την παρέσυρε, τραυματίζοντάς την θανάσιμα και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στην Εγνατία. Η συνοδηγός απαλλάχθηκε των κατηγοριών με βούλευμα.

«Αυτοί οι δύο άνθρωποι θεώρησαν ότι τα δικά τους τομάρια αξίζουν περισσότερο από τη ζωή του ανθρώπου που χτύπησαν. Προσπάθησαν να διαφύγουν, δεν προσπάθησαν να βοηθήσουν και δεν θεωρώ ότι έχουν μετανιώσει για τίποτα».

Η σπαρακτική κατάθεση

«Κανείς δεν ήθελε να βοηθήσει το παιδί μου», ήταν τα πρώτα λόγια της μητέρας της Έμμας, όταν ανέβηκε στην έδρα του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

«Μάρτυρες λέγανε ότι άκουγαν ένα τρομακτικό θόρυβο να πλησιάζει. Αφού χτύπησε το παιδί, έπεσε σε κάδους και σε σταματημένα αυτοκίνητα, ενώ για να μπορέσει να διαφύγει έκανε όπισθεν και την ξαναπάτησε. Δε θέλω ούτε να φαντάζομαι τον πόνο του παιδιού μου».

«Από δω και πέρα έχουμε φτάσει στο τελικό στάδιο και περιμένουμε τη δικαίωση της Οικογένειας», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Ρουσόπουλος.

«Από την πλευρά του κατηγορουμένου και κάποιων μαρτύρων δεν υπάρχει κανένα ίχνος όχι μετάνοιας, ή μεταμέλειας, υπάρχει… θα σας το πω ευθέως, αδιαφορία».

«Εγώ του φώναζα να σταματήσουμε με τον κατηγορούμενο να μου λέει να περιμένω δύο δευτερόλεπτα. Πήγα να ανοίξω την πόρτα κάποια στιγμή και μου τράβηξε το χέρι. Φοβόμουν να πιέσω παραπάνω, γιατί δεν ήξερα πώς θα αντιδράσει, δεν τον ήξερα καλά», είπε η συνοδηγός του αυτοκινήτου.

Η μητέρα της Έμμας περιέγραψε τα γεγονότα που άλλαξαν τη ζωή της για πάντα.

«Έχω άλλη μια κόρη η οποία μου είπε: “Εσύ έχασες μια κόρη. Εγώ έχασα το μέλλον μου”. Έκαναν σχέδια μαζί».

«Θα ευγνωμονώ πάντα την οικογένεια που μου χάρισε ζωή»

Με τον χαμό της στα 21 της χρόνια, η Έμμα, ένα κορίτσι δραστήριο και αγαπητό από όλους, προσέφερε ζωή με τη δωρεά των οργάνων της.

Στο MEGA, μίλησε η 43χρονη λήπτρια της καρδιάς της, που πέρυσι σαν σήμερα έκανε την μεταμόσχευση.

«Ένας χρόνος πέρασε από εκείνη τη μέρα που ξεκίνησε και πάλι να κυλά ο χρόνος για μένα. Έζησα χάρη σε πολλούς ανθρώπους, αλλά πάνω από όλα, έζησα χάρη στη γενναιοδωρία της οικογένειας μιας νέας γυναίκας που έφυγε άδικα. Θα την ευγνωμονώ πάντα».

Η δίκη που έγινε κατ’ εξαίρεση, καθώς οι δικηγόροι είναι σε αποχή, θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με καταθέσεις μαρτύρων και του πραγματογνώμονα που συνέταξε την έκθεση για το τροχαίο δυστύχημα.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα