Βύρωνας: «Μαμά, είμαι καλά, θέλω να ξεκινήσω μία νέα ζωή» – Τι είχε πει η 16χρονη στους γονείς της

Βύρωνας: «Μαμά, είμαι καλά, θέλω να ξεκινήσω μία νέα ζωή» – Τι είχε πει η 16χρονη στους γονείς της

Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για τον τραγικό θάνατο του 16χρονου κοριτσιού που είχε γίνει πειραματόζωο στα χέρια κυκλώματος ναρκωτικών που της χορηγούσαν διάφορα κοκτέιλ ναρκωτικών.

«Μαμά είμαι καλά θέλω να ξεκινήσω μία νέα ζωή», είχε πει η 16χρονη σε μία από τις τελευταίες συνομιλίες με τους γονείς της και τόνισε πως ήθελε να γραφτεί σε νυχτερινό λύκειο.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΒΗΜΑ» και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, η 16χρονη αποτελεί το νεαρότερό θύμα ναρκωτικών της χώρας. Τα τελευταία χρόνια έκανε τουλάχιστον 20 προσπάθειες για να ξεφύγει η 16χρονη από τον κλοιό της συμμορίας που της χορήγησε το ναρκωτικό shisha.

Όμως ο κρατικός μηχανισμός ήταν ανεπαρκής.

«Θα αναδείξουμε και τις ολιγωρίες του κρατικού μηχανισμό, γιατί όταν πια είχε γίνει αντιληπτό από τους γονείς το τι συνέβαινε από όπου κι αν προσπαθούσαν να αποταθούν για να ζητήσουν βοήθεια, οι πόρτες ήταν κλειστές», δήλωσε η δικηγόρος Νίκη Αραμπατζή.

Σύμφωνα πάντα με το «ΒΗΜΑ», η 16χρονη πήγε 3 φορές σε δομή στα Δυτικά Προάστια, με τη θεραπεία να σταματά πρόωρα για τυπικούς λόγους.

Σε μία περίπτωση μάλιστα, η 16χρονη έφυγε χωρίς να υπάρχει καμία εποπτεία, ενώ για κάποιο διάστημα είχε κρατηθεί σε διαμέρισμα στο Περιστέρι που το είχε ένας 21χρονος που είχε γνωρίσει στη δομή, στον οποίο έχει ασκηθεί δίωξη για αρπαγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κέντρο στα Νότια Προάστια υπήρξε άρνηση των εκπροσώπων του νοσηλευτηρίου για να κρατήσουν το κορίτσι μέχρι την αποθεραπεία του

«Υπήρχε πολύ μεγάλη ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού. Πρέπει να καταλάβει η κοινωνία και οι γονείς ότι πρέπει να αφυπνιστούν, ότι πρέπει να πάρουν τα μηνύματα νωρίς και εγκαίρως, γιατί εάν δεν πάρουν τα μηνύματα νωρίς να ξέρετε ότι δεν υπάρχει βοήθεια όταν έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο», συμπλήρωσε η κα Αραμπατζή.

Η πίεση των αδίστακτων εμπόρων του θανάτου και ο κορεσμός των κρατικών δομών δεν βοήθησαν την έφηβη κοπέλα να δεχτεί την απαραίτητη βοήθεια που ίσως την κρατούσε στη ζωή.

«Γνώριζα ότι η κόρη μου πολλές φορές ήθελε να έρθει σπίτι όταν ήταν με αυτούς. Της ασκούσαν ψυχολογική πίεση και δεν την άφηναν να γυρίσει, παρά τη θέληση της», δήλωσε η μητέρα της 16χρονης.

Οι συλλήψεις ανηλίκων για υποθέσεις ναρκωτικών έχουν αυξηθεί σύμφωνα με την αστυνομία κατά 20% τα τελευταία δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα