Θεσσαλονίκη: Το αντιτορπιλικό «Βέλος» προσέκρουσε στην προβλήτα και παραλίγο να βυθιστεί

Θεσσαλονίκη: Το αντιτορπιλικό «Βέλος» προσέκρουσε στην προβλήτα και παραλίγο να βυθιστεί

Προβλήματα άφησε πίσω του το κύμα κακοκαιρίας. Τιτάνιες είναι οι προσπάθειες έγιναν να μη βυθιστεί το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος». Δύτες, γερανοί και ρυμουλκό επιστρετεύτηκαν ώστε να στεγανοποιηθεί μέρος του ρήγματος και να αποτραπεί η βύθιση του θρυλικού πλοίου.
Με σύμμαχο τον βελτιωμένο καιρό στήθηκε η επιχείρηση διάσωσης του ιστορικού αντιτορπιλικού «Βέλος», που επλήγη το Σάββατο στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Το αντιτορπιλικό υπεστη μεγάλο ρήγμα στην πρύμνη του και είναι το αποτύπωμα της κακοκαιρίας εξπρές που χτύπησε την πόλη.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε η προσπάθεια για να στεγανοποιηθεί μέρος του ρήγματος και να αποτραπεί ο κίνδυνος βύθισης του θρυλικού πλοίου, που λειτουργεί ως πλωτό μουσείο. Με τη συνδρομή και δύτη, αφαιρέθηκε κομμάτι της πρύμνης και ανυψώθηκε το πλοίο, ενώ μηχανικοί κατέγραψαν το μέγεθος της ζημιάς.

Από το βράδυ, οπότε και αποκολλήθηκε η σκάλα του πλοίου λόγω των δυνατών ανέμων, ήταν αδύνατος ο ανεφοδιασμός του πληρώματος.

Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες των ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού να βγάλουν από τα νερά του Θερμαϊκού, τα προστατευτικά σίδερα της σκάλας, που ξηλώθηκε από τις δυνατές ριπές του ανέμου.

Έπειτα από αρκετές ώρες, αποφασίστηκε να λυθούν οι κάβοι και να μετακινηθεί το θρυλικό «Βέλος» σε πιο ασφαλές σημείο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα