Επέτειος Πολυτεχνείου: Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα - Βόμβες μολότοφ και χημικά κρότου λάμψης

Επέτειος Πολυτεχνείου: Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα - Βόμβες μολότοφ και χημικά κρότου λάμψης

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την 50η Επέτειο Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thestival.gr, ομάδα ατόμων που συμμετείχε στις πορείες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, πέταξε βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χημικών και κρότου λάμψης.

Στη συμβολή των οδών Εγνατία με Εθνικής Αμύνης έχει στηθεί φραγμός της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εμποδίσει τα άτομα που συμμετείχαν στις πορείες να κατευθυνθούν προς το ΑΠΘ.

Σε τρεις συλλήψεις ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στην Πάτρα, προχώρησαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι Αστυνομικές Αρχές της πόλης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν άμεσα με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 ήδη έχουν γίνει συλλήψεις. Ακολούθησε κυνηγητό με την αστυνομία όπου ομάδες ατόμων διασκορπίστηκαν στην πόλη. Η ατμόσφαιρα για αρκετή ώρα στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας, ήταν αποπνικτική!

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στη συμβολή των οδών Γούναρη και Κορίνθου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα