Θεσσαλονίκη: Έβαλε φωτιά στο σπίτι φίλης της από ερωτική αντιζηλία

Θεσσαλονίκη: Έβαλε φωτιά στο σπίτι φίλης της από ερωτική αντιζηλία

Καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης μια 20χρονη κοπέλα που, μαζί με μια ανήλικη, τον Ιούλιο του 2021, έκαψαν ολοσχερώς το σπίτι φίλης τους για λόγους ερωτικής αντιζηλίας.

Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για συνέργεια σε εμπρησμό από πρόθεση, από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο. Το δικαστήριο δεν της αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Για την ίδια υπόθεση και ως ο άνθρωπος που έβαλε τη φωτιά στο διαμέρισμα για να εκδικηθεί το θύμα, κατηγορείται και μια άλλη νεαρή κοπέλα που όταν έγινε το συμβάν δεν είχε κλείσει τα 18 έτη. Έτσι, παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Τι συνέβη
Όλα έγιναν όταν τα εμπλεκόμενα άτομα βγήκαν στο Πευκοχώρι για ποτό και μετά από κατανάλωση αλκόολ, το θύμα έφυγε με το αγόρι της 20χρονης.

Τα άλλα δύο κορίτσια νόμιζαν ότι πήγαν σπίτι της. Έτσι αποφάσισαν να πάνε στο σπίτι της και όταν εκείνη δεν άνοιξε, πήραν οινόπνευμα και κατάφεραν να βάλουν φωτιά στο σπίτι.

Μέσα στο σπίτι ήταν η θεία της κοπέλας και η 9χρονη τότε αδερφή της, οι οποίες σώθηκαν από θαύμα καθώς το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς. Το θύμα δεν βρισκόταν στο σπίτι της, αλλά στο σπίτι του 17χρονου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα