Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε ζευγάρι που πουλούσε λάδι αμφιβόλου ποιότητας

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε ζευγάρι που πουλούσε λάδι αμφιβόλου ποιότητας

Χειροπέδες σε ένα ζευγάρι στην Τούμπα, στη Θεσσαλονίκη πέρασαν χθες αστυνομικοί καθώς διαπιστώθηκε ότι πωλούσαν αμφιβόλου ποιότητας και γνησιότητας λάδι.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι ηλικίας 39 και 33 ετών (άντρας – γυναίκα αντίστοιχα) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις» και της νομοθεσίας που αφορά σε «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν να πωλούν το λάδι σε κοντινή απόσταση από τη λαϊκή αγορά της Κλεάνθους, στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 δοχεία, μεταλλικά και πλαστικά, περιέχοντα λάδι χωρητικότητας 5 λίτρων, 1 μπλοκ με χειρόγραφες σημειώσεις που χρησιμοποιούσαν για τις παραγγελίες και 22 χαρτάκια τύπου Post-it με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Κατόπιν αιτήματος της επιληφθείσας υπηρεσίας, συνεργείο του ΕΦΕΤ προσήλθε και έλαβε δείγματα από τα κατασχεθέντα, τα οποία θα αποστείλει στη Χημική Υπηρεσία για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του τμήματος Επιχειρησιακής Τακτικής και Δράσης της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Αφέθηκαν ελεύθεροι από τον εισαγγελέα

Αργότερα, το ζευγάρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όμως αφέθηκε ελεύθερο έπειτα από εντολή του.

Ο εισαγγελέας ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργαστηριακοί έλεγχοι για την ποιότητα των λαδιών και έπειτα να αποφασιστεί η ποινική τους μεταχείριση.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα