Κως: Ανατροπή σε δολοφονία 43χρονης το 2014 – Είχαν συλλάβει τον σύντροφό της, ομολόγησε τώρα άλλος το έγκλημα

Κως: Ανατροπή σε δολοφονία 43χρονης το 2014 – Είχαν συλλάβει τον σύντροφό της, ομολόγησε τώρα άλλος το έγκλημα

Το 2014 η δολοφονία μίας 43χρονης είχε συνταράξει την κοινή γνώμη του νησιού της Κω. Εννιά χρόνια αργότερα έγινε η ανατροπή.

 Η πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας αφρούσε τη 43χρονη – Ρουμάνα στην καταγωγή – Aciu Flopjca – Aurica, μητέρας τριών παιδιών το 2014, με κατηγορούμενο τον 54χρονο Ζoto Jani, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε την εμπλοκή του στο ειδεχθές αυτό έγκλημα.

 Όπως αποκαλύπτει σήμερα η τοπική εφημερίδα «Δημοκρατική», τον Ιούλιο συνελήφθη στη Γερμανία άτομο, Πακιστανικής καταγωγής, που όπως προέκυψε από παλαμικό αποτύπωμα ήταν τελικά ο δράστης της δολοφονίας.

Ο άνθρωπος αυτός συνελήφθη στη Γερμανία για κλοπή σε κατάστημα και μετά από έρευνα ταυτοποιήθηκε το αποτύπωμα, ενώ ανακρινόμενος φέρεται να ομολόγησε ότι είχε σκοτώσει τότε την άτυχη μάνα.

 
Τον Απρίλιο του 2023 η τοπική εφημερίδα αποκάλυψε ότι αποδείχθηκε η μη εμπλοκή του 54χρονου, που είχε καταδικαστεί τον Ιούνιο του 2015 σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, για το ειδεχθές έγκλημα. 

Ετσι αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

 
Τα αποδεικτικά στοιχεία
Τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν δακτυλικά αποτυπώματα που ελήφθησαν από πλακάκια του μπάνιου, δίπλα στο άψυχο σώμα της 43χρονης, και ανήκαν σε έναν Πακιστανό, ο οποίος διέμενε με ομοεθνείς του σε διαμέρισμα ορόφου στην πολυκατοικία, όπου διεπράχθη το έγκλημα.

Στην προηγούμενη δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου, αστυνομικός είχε καταθέσει ότι δεν μπορεί το συγκεκριμένο έγκλημα να έγινε από τον κατηγορούμενο μέσα σε 6 λεπτά και συγκεκριμένα από την 01.38 που αναχώρησε από την εργασία του σε φούρνο και την 01.44 όταν τηλεφώνησε για να ενημερώσει για το έγκλημα τις Αρχές.

 
Από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (7ο Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων) υποβλήθηκε αρμοδίως έτσι έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης, επιβεβαιωτική των ισχυρισμών του κατηγορούμενου που έδειξε ότι τηλεφωνούσε στην σύντροφό του και ότι δεν δικαιολογείται να έχει διαπράξει το έγκλημα την ώρα που φέρεται να τελέστηκε, καθώς ήταν στην εργασία του!

 
Το χρονικό της υπόθεσης
Την 14η Απριλίου 2014 στις 13.54 ειδοποιήθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Κω από το Αστυνομικό Τμήμα της Κω ότι μια γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή στην περιοχή Πλατάνι.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο στις 14.00, όπου τους ανέμενε ο 54χρονος, ο οποίος τρεμάμενος, φώναζε:

«Την σφάξανε ρε παιδιά, δεν μπορώ να το πιστέψω, ποιος το έκανε ρε παιδιά;». 
Ο 54χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς στην οικία του, όπου εντός του μπάνιου υπήρχε το πτώμα της 43χρονης.

Το πτώμα βρισκόταν σε ύπτια θέση, ήταν γυμνό από την μέση και κάτω και το εσώρουχό της τραβηγμένο στο ύψος των γονάτων.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα του διαμερίσματος, ούτε στην μπαλκονόπορτα του σαλονιού και ότι το κλειδί του σπιτιού ήταν πάνω στην εξωτερική πλευρά της πόρτας, η οποία ήταν ανοιχτή.

Ο 54χρονος υποστήριξε ότι ο ίδιος με τα κλειδιά του άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος, όπως και την μπαλκονόπορτα, η οποία ήταν κλειστή αλλά όχι κλειδωμένη. Ισχυρίστηκε ότι άνοιξε την μπαλκονόπορτα, ζητώντας βοήθεια από τους γείτονες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα