28η Οκτωβρίου: Oι εορτασμοί για την επέτειο του ΟΧΙ ανά την Ελλάδα

28η Οκτωβρίου: Oι εορτασμοί για την επέτειο του ΟΧΙ ανά την Ελλάδα

Ολοκληρώθηκαν οι παρελάσεις για τον εορτασμό της επετείου του ΟΧΙ που είπε ο ελληνικός λαός στις φασιστικές ορδές του Μουσολίνι το 1940.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση, με την οποία ολοκληρώνεται το εορταστικό τριήμερο για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η παρέλαση στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων, πραγματοποιείται ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης.

Πριν την έναρξη της παρέλασης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην παρέλαση των στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων, που ξεκίνησε στις 11:00.

Στην εξέδρα των επισήμων βρίσκονται  τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος είναι από την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, όσο και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς επίσης πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες, και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.

Τις εντυπώσεις έκλεψε η επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ, με τον σμηναγό Χρήστο Πάρη Χαρίτο στο cockpit, ο οποίος εκπαιδεύτηκε για τον σκοπό αυτό, έχοντας πάνω από 1.600 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Στο τέλος της επίδειξης ο σμηναγός θα στείλει το μήνυμά του από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης για όλη την Ελλάδα.

Με μεγαλοπρέπεια η παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

Με συγκίνηση και χειροκροτήματα από τους γονείς των μαθητών καθώς και πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι, η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας.

Στην παρέλαση συμμετείχαν και τα 235 σχολεία της Αθήνας.

Στις 11 ξεκίνησε η κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη Από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου Εκ μέρους της κυβέρνησης κατέθεσε στεφάνι ο υπουργός παιδείας κ. Πιερρακάκης εκ μέρους της Βουλής ο Δημήτρης Σταμάτης από την αξιωματική αντιπολίτευση η κυρία Αθήνα Λινού και από το ΠΑΣΟΚ κύριος Παναγιώτης Δωδώνης.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης στεφανιών ακολουθήσε από την μπάντα του Δήμου Αθηναίων, ο Εθνικός ύμνος και η μαθητική παρέλαση.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα