Θεσσαλονίκη: Νέα αργία πριν την 28η Οκτωβρίου με κλειστά μαγαζιά

Θεσσαλονίκη: Νέα αργία πριν την 28η Οκτωβρίου με κλειστά μαγαζιά

Μπορεί η 28η Οκτωβρίου να πέφτει Σάββατο, χαλώντας το τριήμερο, όμως για μία περιοχή της Ελλάδας θα υπάρξει μία ακόμη μέρα ξεκούρασης και αργίας πριν την παρέλαση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, η οποία γιορτάζει ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, στις 26 Οκτώβρη, την απελευθέρωσή της, με αποτέελσμα να η μέρα να αποτελεί υποχρεωτική αργία, με τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά.

Όπως έγινε γνωστό ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας γνωστό πως η 26η Οκτωβρίου ορίζεται ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας.

 Η απόφαση αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες γενικά. Έτσι, τα μαγαζιά θα παραμείνουν κλειστά εκείνη την ημέρα. Θα ισχύει για τις επιχειρήσεις εντός των ορίων των Δήμων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (τέως Δήμου Θεσσαλονίκης).

Αναλυτικά οι Δήμοι:

Αμπελοκήπων – Μενεμένης (Αμπελόκηποι και Μενεμένη), Κορδελιού – Ευόσμου (Ελευθέριο – Κορδελιό και Εύοσμος), Καλαμαριάς, Νεάπολης – Συκεών (Άγιος Παύλος, Νεάπολη, Συκιές και Πεύκα), Παύλου Μελά (Σταυρούπολη, Πολίχνη και Ν. Ευκαρπία), Πυλαίας – Χορτιάτη (Πυλαία και Πανόραμα), Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη και Τριανδρία).
Εξαιρούνται οι προβλεπόμενες από τις διατάξεις του β.δ. 748/1966 (Α’ 179).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα