Καιρός: Σε εγρήγορση οι Αρχές στην Αττική – Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Πάτρα

Καιρός: Σε εγρήγορση οι Αρχές στην Αττική – Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Πάτρα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την Πάτρα το βράδυ της Τρίτης.
Κυρίως περιοχές στο κέντρο της πόλης πλημμύρισαν και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Επί ποδός ήταν τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και η αστυνομία, καθώς ήταν πολλές οι κλήσεις που δέχτηκαν για να παρέμβουν. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ τα προβλήματα εντοπίζονταν στην Ηρώων Πολυτεχνείου, κοντά στην Τερψιθέα, όπου τα νερά ήταν πολλά και πλημμύρισαν υπόγεια και ισόγεια της περιοχής.

Πλημμύρα σημειώθηκε και στη διασταύρωση της Ανθείας με την Ακτή Δυμαίων, με την κυκλοφορία εκεί να πραγματοποιείται με δυσκολία.

Με προβλήματα επίσης σε δρόμους του κέντρου, όπως στη Ρήγα Φεραίου και στη Γεροκωστοπούλου, στην Τριών Ναυάρχων, αλλά και στην Άνω πόλη όπου βροχή έχει μεταφέρει τα φερτά υλικά των εργασιών της ανάπλασης.

Σοβαρό πρόβλημα και στην Οδυσσέα Ελύτη, αλλά και σε άλλους δρόμους κοντά στην περιοχή του Παμπελοποννησιακού και στη συνοικία των Ζαρουχλείκων. Δρόμοι πλημμύρισαν επίσης στην περιοχή του Ρίου, ενώ στην Τέρψη διάφορα στενά σκεπάστηκαν με λασπόνερα.

Σε εγρήγορση οι Αρχές στην Αττική
Την ίδια στιγμή, σε «Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας» κηρύχθηκαν με απόφαση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι δήμοι της περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι συνδέονται με την κύρια κοίτη του Κηφισού καθώς και με τα υδατορέματα Ποδονίφτη και Εσχατιάς.

Η απόφαση ελήφθη με την έγκριση της Προεδρίας της Κυβέρνησης και έχει ως στόχο η περιφέρεια Αττικής και οι αρμόδιοι δήμοι να προχωρήσουν άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση στη διενέργεια έργων καθαρισμού και αποκατάστασης των υδατορεμάτων ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.

Πιο συγκεκριμένα, σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται:

Για τον Κηφισό οι δήμοι: Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Περιστερίου, Αθηναίων, Φιλαδέλφειας, Μοσχάτου, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, και Πειραιά.

Για το υδατόρεμα Ποδονίφτη οι δήμοι: Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Νέας Ιωνίας, Πεντέλης, Φιλοθέης- Ψυχικού, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος και Αθηναίων.

Για το υδατόρεμα Εσχατιάς οι δήμοι: Φυλής, Ιλίου, Αχαρνών και Αγ. Αναργύρων

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα