ΟΑΚΑ: Από το 2019 είχαν χτυπήσει «καμπανάκι» για τα στέγαστρα Καλατράβα - Αποδόθηκε σε έλλειψη συντήρησης

ΟΑΚΑ: Από το 2019 είχαν χτυπήσει «καμπανάκι» για τα στέγαστρα Καλατράβα - Αποδόθηκε σε έλλειψη συντήρησης

Οι έντονες ταλαντώσεις των κερκίδων, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα το 2018, στο Κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ, ήταν το πρώτο καμπανάκι στο υπουργείο Υποδομών, το οποίο παρήγγειλε ειδική μελέτη.

Η μελέτη του 2019-2020 κατέληξε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα στατικοτητας στα διαζώματα. Όπως όμως μετεδωσε η ΕΡΤ, εντοπίστηκαν  -σε μακρόθεν έλεγχο-  προβλήματα στο στέγαστρο, τα οποία αποδόθηκαν στην έλλειψη συντήρησης, χωρίς ωστόσο να καταγραφούν προβλήματα στατικότητας. 

Όπως δήλωσε ο Γιαννης Βρούτσης: «Πρώτον, όσον αφορά την ταλάντωση για τις εξέδρες. Ρώτησα τις υπηρεσίες και μου είπαν “ναι, πράγματι δημιουργήθηκε ένα ζήτημα το 2018 και διεξήχθη μία μελέτη με βάση αυτή την ταλάντωση που παρατηρήθηκε ως φαινόμενο στα τηλεοπτικά μέσα και η μελέτη έδειξε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις εξέδρες. Είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα. Δεύτερον, όχι, δεν έχω καμία άλλη μελέτη στα χέρια μου“».

Από το Σάββατο η τεχνική μελέτη των 1500 σελίδων, για το σύνολο των κατασκευών Καλατράβα εντός του ΟΑΚΑ, βρίσκεται στο Τεχνικό Επιμελητήριο, το οποίο αξιολογεί τα στοιχεία μελέτης καθώς και τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε,  σε συνεργασία με επιστήμονες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 

Τα σημάδια του χρόνου είναι εμφανή στις επίμαχες κατασκευές, με τον πρώην υφυπουργό αθλητισμού, να αποδίδει την έλλειψη συντήρησης στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια.

«Αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες η χώρα μπήκε σε μία περιδίνηση μνημονιακή και καταλαβαίνετε ότι οι περικοπές που γίνονται ήταν σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού, έδωσε το στίγμα για το πώς θα λειτουργούν πλέον τα αθλητικά κέντρα της χώρας.

«Στις 31/8 υπέγραψα υπουργική απόφαση που δεν μπορεί να ξαναλειτουργήσει κανένα αθλητικό κέντρο στην Ελλάδα, είτε δημοτικό, είτε περιφερειακό, είτε εθνικό, εάν δεν διαθέτει δύο προϋποθέσεις. Την αδειοδότηση πυρασφάλειας και την αδειοδότηση στατικότητας», είπε ο Γ. Βρούτσης.

 Παράλληλα με το Τεχνικό Επιμελητήριο, τρέχει και εισαγγελική έρευνα, όπου δεν αποκλείεται να καταθέσουν όσοι έχουν υπογράψει μελέτες και συμβάσεις ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που έχει θέσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα