Εύβοια: «Είμαστε εγκλωβισμένοι με τους πυροσβέστες» – Μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας

Εύβοια: «Είμαστε εγκλωβισμένοι με τους πυροσβέστες» – Μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας

Στο έλεος της κακοκαιρίας Elias παραμένει η βόρεια Εύβοια.

Η μανία των έκτακτων καιρικών φαινομένων απείλησε ανθρώπινες ζωές και προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Αργύρης Λιάσκος μίλησε στο MEGA για την κατάσταση που επικρατεί στην Εύβοια μετά τις πλημμύρες της κακοκαιρίας Elias.

«Είναι πολύ πλημμυρισμένη η περιοχή μας, από την μια άκρη έως την άλλη. Έκοψε λίγο το απόγευμα και όλη νύχτα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα. αυτή τη στιγμή είμαστε εγκλωβισμένοι με τους Πυροσβέστες ανάμεσα στην Κήρινθο και στο Μαντούδι και δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Είναι όλα πλημμυρισμένα και έχει βγει το ποτάμι, έχουν καταστραφεί οι δρόμοι. Ελπίζω να σταθούν οι γέφυρες και να μην πέσουν και αυτές», είπε αρχικά.

Σχεδόν όλα τα χωριά είναι αποκλεισμένα. Ο κόσμος έχει ενημερωθεί και δεν θα μετακινηθεί. Έχω ενημέρωση για πλημμυρισμένα σπίτια, όχι για ανθρώπους που έχουν αποκλειστεί. Υπάρχει μεγάλος όγκος νερού», συμπλήρωσε ο κ. Λιάσκος.

Απαγόρευση κυκλοφορίας
Νωρίτερα, στις 6:40 το πρωί «χτύπησε» μήνυμα από το 112 για την Εύβοια και συγκεκριμένα για περιοχές Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες οπου απαγορεύεται η κυκλοφορία λόγω της εξέλιξης της κακοκαιρίας Elias.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις ευρύτερες περιοχές των Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες αποφασίστηκε κατόπιν εντολής του δημάρχου.

Οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών ειδοποιήθηκαν με μήνυμα του 112 για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Με εντολή του δημάρχου απαγορεύεται η κυκλοφορία στις ευρύτερες περιοχές των Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών». 
Ακόμη και η μετακίνηση πυροσβεστικών δυνάμεων από το κέντρο της Χαλκίδας στη Βόρεια Εύβοια είναι αδύνατη, καθώς οι δρόμοι δεν το επιτρέπουν, ενώ χωματουργικά μηχανήματα εργάζονται όλη τη νύχτα για να μπορέσουν να ανοίξουν δίοδο να περάσουν τα σωστικά συνεργεία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το κεντρικό οδικό δίκτυο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Συγκεκριμένα το σοβαρότερο πρόβλημα είναι στο κεντρικό οδικό δίκτυο που ξεκινάει από τα Ψαχνά και φτάνει μέχρι το Μαντούδι και από εκεί προς Β. Εύβοια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα