Δραματική νύχτα στον Βόλο: Υπερχείλισε ο Κραυσίδωνας. Ξαναζήσαμε ένα νέο Daniel

Δραματική νύχτα στον Βόλο: Υπερχείλισε ο Κραυσίδωνας. Ξαναζήσαμε ένα νέο Daniel

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την κατάσταση που επικρατεί στον Βόλο μετά το περασμα και της κακοκαιρίας Elias.
Ο κ. Βαθρακογιάννης αναφέρθηκε στα έντονα φαινόμενα στον Βόλο.

«Τα φαινόμενα στον Βόλο παρουσιάζουν μια εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες. Όμως χθες από το απόγευμα ως αργά το βράδυ εκδηλωθήκαν έντονες βροχοπτώσεις στη Θεσσαλία και κυρίως στην Μαγνησία, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην πόλη του Βόλου. Υπερχείλισαν ρέματα που περ4νουν μέσα από την πόλη όπως ο Κραυσίδωνας και ο Ξηριάς και το νερό στην πόλη ξεπέρασε σε αρκετές περιοχές τα 30 και 40 εκατοστά πλημμυρίζοντας όχι μόνο την πόλη του Βόλου αλλά και πλησιέστερες παράκτιες περιοχές», είπε αρχικά/

«Στην πόλη του Βόλου, όγκο νερού δέχθηκε και το 2ο νοσοκομείο Βόλου και πλημμύρισε το 2ο υπόγειό του, συνεχίζονται οι αντλήσεις σε σπίτια και επιχειρήσεις και μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 400 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων», συμπλήρωσε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Συστήνεται προσοχή
«Το φαινόμενο ήταν ισχυρό και απότομο και τις ώρες που εκδηλώθηκε, αρκετός κόσμος ήταν στον δρόμο. Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος ενισχυμένες με την παρουσία ομάδων για την διάσωσή από ομηρικά νερά 2ης, 7ης και 8ης ΕΜΑΚ, και ερπιστριοφόρα οχήματα, παρείχαν βοήθεια σε 153 συμπολίτες μας και τους μετέφεραν σε ασφαλή σημεία, κυρίως στις περιοχές, Αλυκές, Αγριά και νέα Ιωνία Βόλου», επεσήμανε.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη στον Βόλο κυρίως γιατί φερτά υλικά έχουν φράξει το οδικό δίκτυο στην πόλη. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή η προσπέλαση σε κάποια σημεία είναι δύσκολη. Δεν έχει έρθει μήνυμα για άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, να παρακολουθούν οι κάτοικοι τις ενημερώσεις. Στην Μακρινίτσα όπως και στον Βόλο πήραμε κλήσεις και δεν χρειάστηκε να κάνουμε μεταφορές ατόμων, ο κόσμος τρόμαξε από το έντονο φαινόμενο. Υπάρχει πρόβλημα στο οδικό δίκτυο προς τη Μακρινίτσα. Στην Εθνική Οδό δεν έχουμε προβλήματα αυτή τη στιγμή», τόνισε κλείνοντας.

Χωρίς ρεύμα το 80% του Βόλου – Ποτάμια οι δρόμοι

Δραματική ήταν η νύχτα για τους κατοίκους του Βόλου, καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Κραυσίδωνας και η πόλη «πνίγηκε» από το νερό.

Πολλά ήταν τα σπίτια που πλημμύρισαν, ειδικά οι ισόγειες κατοικίες, ενώ οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση, καθώς βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται στο νερό.

Μάλιστα, το απόγευμα της Τετάρτης τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας των κατοίκων του Βόλου λόγω της κακοκαιρίας.

«Το Σάββατο το μεσημέρι ήρθε ένα μήνυμα που μας προειδοποιούσε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Την Κυριακή ήταν χαρά Θεού, Δευτέρα και Τρίτης επίσης. Πέρασαν τρεις ημέρες και λέγαμε δεν θα γίνει τίποτα», είπε ο Μάκης Θεοδώρου, κάτοικος του Βόλου.

«Από το απόγευμα και μετά ξαναζήσαμε ένα νέο Daniel. Δεν μας προειδοποίησε κανείς, οι μετεωρολόγοι έπεσαν έξω και η προετοιμασία της πολιτείας είναι ανύπαρκτη. Ο Βόλος είναι όλος πλημμυρισμένος.

Οι κάτοικοι της περιοχής φώναζαν ώστε να καθαριστούν τα ρέματα για να αποφύγουν τις ίδιες εικόνες με την κακοκαιρία Daniel, με τον κο Θεοδώρου να καταγγέλει πως «στον Κραυσίδωνα είχαν ένα φορτηγό και μία τσάπα μόνο», με αποτέλεσμα ο ποταμός να γεμίσει ξανά με μπάζα και να υπερχειλίσει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα