Όπλα στο Κολωνάκι: Στο κτήριο πιθανόν να διέμενε ο Εμμανουήλ Τσουδερός

Όπλα στο Κολωνάκι: Στο κτήριο πιθανόν να διέμενε ο Εμμανουήλ Τσουδερός

Νέα στοιχεία για το οπλοστάσιο που αποκαλύφθηκε σε αποθήκη κτηρίου στο Κολωνάκι έρχονται στην δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, στο συγκεκριμένο κτήριο φέρεται να διέμενε κατά την δεκαετία του 1940 ο Εμμανουήλ Τσουδερός, πρωθυπουργός της χώρας στην εξόριστη κυβέρνηση κατά την διάρκεια της Κατοχής, και ο Ιταλός πρέσβης στην Αθήνα, Εμανουέλε Γκράτσι. 

Ο Τσουδερός επέστρεψε το 1945 από την Μέση Ανατολή στην Ελλάδα και διέμενε στο οίκημα στο Κολωνάκι όπως και ο γιος του, ο οποίος συμμετείχε στον Πόλεμο του ’40.

Το χρονικό της υπόθεσης

Μηχανικός της εταιρείας που αγόρασε το κτήριο, σε έλεγχο που πραγματοποίησε την Τρίτη, εντόπισε στο υπόγειο χειροβομβίδες, εκρηκτικές ύλες και οπλοπολυβόλα, τα περισσότερα εκ των οποίων ανάγονται στην εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 5 τυφέκια, μεταξύ των οποίων ένα Μ1, ένα πολυβόλο, και ένα αεροβόλο, καθώς και 3 χειροβομβίδες και 500 φυσίγγια.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απέκλεισαν ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο. Στην περιοχή βρέθηκε και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) ενώ όλο το υλικό, το οποίο απομακρύνθηκε μέσα σε μαύρες σακούλες και κουτιά, μεταφέρθηκε αργότερα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα