Φυλακές Δομοκού: Απεργία πείνας ξεκίνησαν οι κρατούμενοι - Τι ζητούν

Φυλακές Δομοκού: Απεργία πείνας ξεκίνησαν οι κρατούμενοι - Τι ζητούν

Απεργία πείνας ξεκίνησαν από σήμερα, Δευτέρα (18/9) οι κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού.

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωση που κοινοποίησαν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, τη γενική γραμματεία Ανεγκληματικής Πολιτικής, την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας της Λαμίας, οι κρατούμενοι αναφέρουν:

«Ως συνέχεια του υπομνήματος μας, που σας απευθύναμε τον Ιούνιο του 2023 και της επιστολής διαμαρτυρίας που σας στείλαμε στις 4/9/23, με την οποία σας γνωρίζαμε ότι αρχίζουμε αποχή συσσιτίου από τη Δευτέρα, 4/9/23, σας γνωστοποιούμε ότι από σήμερα, Δευτέρα, 18/9/23, ξεκινάμε απεργία πείνας» και στη συνέχεια παραθέτουν τα αιτήματά τους:

1. Να εφαρμοστεί και στις φυλακές Δομοκού το όριο των 19 ετών αντί των 25, για την υφ’ όρον απόλυση στους παλιούς πολυισοβίτες, όπως ισχύει σε όλες τις φυλακές της χώρας.

2. Να καταργηθεί το άρθρο 105Β παρ. 6 του Ποινικού Κώδικα του 2019, που ορίζει όριο τα 25 έτη για τους καινούργιους πολυισοβίτες.

3. Να μην έχει αναδρομική ισχύ ο Σωφρονιστικός Κώδικας για τις άδειες και να ισχύσουν τα παλιά όρια (10 έτη για ισοβίτες και πολυισοβίτες και 1/5 για τις πρόσκαιρες καθείρξεις ).

4. Να αρθούν τα εμπόδια για μεταγωγή στις αγροτικές και την ΚΑΥΦ και να επανέλθουν τα όρια που ίσχυαν, χωρίς εξαιρέσεις.

5. Να μην καθυστερούν τα δικαστικά συμβούλια της Λαμίας τις διαδικασίες για την υφ όρον απόλυση.

6. Να μην αυξηθεί το συνολικό όριο επιβολής κατά συγχώνευση ποινών από τα 20 στα 25 έτη.

7. Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

8. Να μπορούν να γίνουν συγχωνεύσεις ποινών και πειθαρχικών και να εφαρμόζεται το άρθρο 94 παρ. 4 χωρίς εξαιρέσεις και παρερμηνείες, όσον αφορά τα αδικήματα κατά την διάρκεια της άδειας και όχι πέραν των ημερών αυτών.

9. Να επανέλθει για τις πρόσκαιρες καθείρξεις το όριο των 3/5 για την υφ’ όρον απόλυση, για όλες τις υποθέσεις.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα