Ιωάννινα: Τι έδειξε η νεκροψία για τον θάνατο της 20χρονης

Ιωάννινα: Τι έδειξε η νεκροψία για τον θάνατο της 20χρονης

Επιπλοκές της οξείας πυώδους αμυγδαλίτιδας έδειξε η νεκροψία που διενεργήθηκε στην 20χρονη φοιτήτρια, από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου στα Ιωάννινα.

Όμως, παραμένουν αναπάντητα σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το πώς κατέρρευσε ο οργανισμός της νεαρής και τελικά κατέληξε.

Σύμφωνα με το Epiruspost.gr, θα χρειαστεί η ολοκλήρωση τόσο των ιστολογικών όσο και των τοξικολογικών εξετάσεων ενώ μείζονος σημασίας αναμένεται να είναι και η μελέτη του ιατρικού φακέλου της άτυχης κοπέλας.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, ο τεχνικός σύμβουλος ο οποίος έδωσε και τα πρώτα στοιχεία από την νεκροτομή, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αναγνωρίσαμε την οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα για την οποία εισήχθη στο νοσοκομείο και προκάλεσε συστηματική κατάρρευση όλων των οργανικών συστημάτων με αποτέλεσμα το θάνατο της 20χρονης».

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος για τα αποτελέσματα των ιστολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγιναν όλα όσα έπρεπε για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Θέλουμε να δούμε πώς η αμυγδαλίτιδα προκάλεσε την εικόνα της πλήρους κατάρρευσης. Αυτό μπορεί να προκύψει και από τον ιατρικό φάκελο. Από εκεί θα προκύψει αν η κατάσταση ήταν τόσο βαριά ή θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί» υπογράμμισε.

Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια διέταξε η Εισαγγελία

Η Εισαγγελία Ιωαννίνων διέταξε προκαταρκτική έρευνα για την διερεύνηση του αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Στην Εισαγγελία κατατέθηκαν τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα που έκανε το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων αμέσως μετά το θάνατο της νεαρής κοπέλας από την Χίο. Αποτέλεσμα ήταν η εισαγγελική διαταγή για την προκαταρκτική.

Σημειώνεται πως η υπόθεση ερευνάται ήδη από την Αστυνομία ενώ με εντολή της 6ης ΥΠΕ διενεργείται κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα. Στο πλαίσιο αυτό καταθέτουν γιατροί και άλλο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Η κοπέλα κατέληξε μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας στην κλινική ΩΡΥΛΑ όπου είχε εισαχθεί με αμυγδαλίτιδα. Κατά την διάρκεια της νοσηλείας της, φέρεται να εξετάστηκε και από λοιμωξιολόγο ενώ είχε υποβληθεί και σε αξονική τομογραφία. Η κατάστασή της όμως επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και ωσότου μεταφερθεί στη ΜΕΘ να καταλήξει.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα