Έψαξα για σωστικό μέσο: Τι υποστηρίζει ο ύπαρχος που κατηγορείται για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη

Έψαξα για σωστικό μέσο: Τι υποστηρίζει ο ύπαρχος που κατηγορείται για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη

Την εκδοχή του υπάρχου για το σοκαριστικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά, μετέφερε ο δικηγόρος του Χαράλαμπος Σύψας, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Σημειώνεται πως ο ύπαρχος, μαζί με τον πλοίαρχο και άλλα 2 μέλη του πληρώματος είναι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη.

Όπως είπε αρχικά ο δικηγόρος, όταν είδε το βίντεο, του προκάλεσε αποτροπιασμό και οργή η πράξη, όπως σε όλους.

Σχετικά με το τι συνέβη, σημείωσε ότι «από το βίντεο και από την ανακριτική διαδικασία, δείχνει ότι ένας άνθρωπος πήγε να μπει στο πλοίο και ο εντολέας μου, τον απώθησε δύο φορές και την τρίτη φορά, έφυγε ο καταπέλτης και ο άνθρωπος βρέθηκε να πέφτει στην θάλασσα».

Σχετικά με το γιατί δεν βοήθησαν τον νεαρό που βρισκόταν στη θάλασσα, είπε ότι σύμφωνα με όσα δηλώνει ο εντολέας του: «Την ώρα που στέκεται ακίνητος, τη στιγμή που πέφτει μέσα το σώμα από την περιδίνηση χάθηκε, στάθηκε να δει τι γίνεται και ειδοποίησε από τον ασύρματο ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα, όμως δυστυχώς στον καταπέλτη δεν υπήρχε σωστικό μέσο.

Τη στιγμή που βλέπουμε τον εντολέα μου να πηγαίνει μέσα στο πλοίο έστω και νωχελικά είναι η στιγμή που ψάχνει ένα σωστικό μέσο για να πετάξει στον άνθρωπο στη θάλασσα. Ο ύπαρχος δεν μπορεί να σταματήσει το πλοίο».

Για το κατά πόσο τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα κατά τον απόπλου του καραβιού, είπε: «Το πλοίο έφευγε με ανοιχτό καταπέλτη και είναι μία συνήθης τακτική και αποτελεί κομβικό σημείο της αρχής και του τέλος του περιστατικού κάτι που δεν είναι μόνο παράνομο, αλλά και παράτυπο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα