Συναγερμός στη Λάρισα: Ήχησε 112 στον Άγιο Θωμά - Απομακρυνθείτε - Ανεβαίνει η στάθμη του Πηνειού

Συναγερμός στη Λάρισα: Ήχησε 112 στον Άγιο Θωμά - Απομακρυνθείτε - Ανεβαίνει η στάθμη του Πηνειού

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού είναι η Λάρισα.

Ο φόβος για υπερχείλιση του Πηνείου και «εισβολή» των νερών στην πόλη δεν έχει περάσει, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως η γέφυρα της Γιάννουλης έκλεισε εξαιτίας του μεγάλου όγκου των νερών, καθώς έχει προβλήματα στατικότητας.

Λάρισα: «Αδιανόητες οι σκηνές, επικίνδυνη η κατάσταση»: Η μαρτυρία δημοσιογράφου της «Ν»

Παγιδευμένοι άνθρωποι χωρίς νερό και ρεύμα σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας
 
Το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel δεν άφησε αλώβητο ούτε τον αστικό ιστό της Λάρισας, μίας από τις μεγαλύτερες πόλεις, στην καρδιά της χώρας. Συνοικίες πλημμύρισαν ήδη από χθες το βράδυ, ενώ σήμερα ο φόβος εντείνεται, καθώς η στάθμη των υδάτων του Πηνείου έχει υπερβεί τα 9 μέτρα. Έχει μάλιστα σπάσει ανάχωμα του ποταμού, με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού και λάσπης να κατευθύνονται προς την πόλη. Η στάθμη των υδάτων ανεβαίνει συνεχώς.

 Η δημοσιογράφος του Naftemporiki.gr, Αλεξία Σωτηρίου, βρισκόταν στην πόλη, σε μία από τις συνοικίες που έχουν πληγεί περισσότερο, αυτή του Αγίου Θωμά, και  κατέφερε να φύγει νωρίς το πρωί – λίγο πριν αποκλειστεί. Περιέγραψε τα όσα δραματικά είδε και έζησε στο Naftemporiki TV.

«Είναι πραγματικά πρωτοφανής η κατάσταση που βιώνει η Λάρισα…Η κατάσταση έχει ξεφύγει από χθες, η θεομηνεία άγγιξε τον αστικό ιστό. Είναι αδιανόητες οι σκηνές. Έφυγα λίγο πριν αποκλειστούμε απο τη συνοικία του Αγίου Θωμά, όπου η κατάσταση άρχισε από χθες να γίνεται επικίνδυνη. Η συνοικία είναι πλημμυρισμένη, χωρίς νερό και χωρίς ρεύμα. Υπάρχει αγωνία, γιατί δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους δικούς μας ανθρώπους. Σε λίγο δεν θα έχουν και κινητά. Η στάθμη του νερού ανεβαίνει συνεχώς».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα