Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί άμεσα παρτίδα από γνωστό παστέλι - Εντοπίστηκε αλλεργιογόνος ουσία

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί άμεσα παρτίδα από γνωστό παστέλι - Εντοπίστηκε αλλεργιογόνος ουσία

Στην ανάκληση παρτίδας παστελιού προχωρά ο ΕΦΕΤ, καθώς όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωση που εξέδωσε, διαπιστώθηκε ότι περιείχε αλλεργιογόνο ουσία (καζεΐνη γάλακτος), για την οποία δεν φέρει ένδειξη στην επισήμανση.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, πρόκειται για το παστέλι εμπορικής ονομασίας: «JANNIS ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ» συσκευασίας 30g, με ημερομηνία ανάλωσης 12/6/24 και παρτίδας 3L121222.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:

“Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του Ε.Φ.Ε.Τ., κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρουσία αλλεργιογόνων ουσιών σε τρόφιμα» έτους 2023, προέβη σε δειγματοληψία παστελιού με μαύρη σοκολάτα εμπορικής ονομασίας: «JANNIS ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ» συσκευασίας 30g, με ημερομηνία ανάλωσης 12/6/24 και παρτίδας 3L121222, το οποίο παράγεται στην Ελλάδα από την επιχείρηση «ΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε.», που εδρεύει στο Κιλκίς.

Το προϊόν εξετάστηκε από το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχε αλλεργιογόνο ουσία (καζεΐνη γάλακτος).

Επειδή το εν λόγω προϊόν δεν φέρει σχετική με την καζεΐνη γάλακτος ένδειξη στην επισήμανση, ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι είναι αλλεργικοί στο γάλα και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν”.

Δείτε τη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΦΕΤ:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα