Ξέσπασε νέα φωτιά στο Δίστομο Βοιωτίας – Μαίνεται η πυρκαγιά στην Καβάλα

Ξέσπασε νέα φωτιά στο Δίστομο Βοιωτίας – Μαίνεται η πυρκαγιά στην Καβάλα

Μάχη για να προστατεύσουν τα σπίτια στο Σαράντη της Βοιωτίας και να μην παραδοθούν στις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι περισσότερα από 15 σπίτια είδαν τις φλόγες μέσα στις αυλές τους, ενώ οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Πυρκαγιά στο Δίστομο

Στο μεταξύ, νέα φωτιά εκδηλώθηκε πριν από μισή ώρα περίπου στο Δίστομο της Βοιωτίας πίσω από το εργοστάσιο της Αλουμίνας.

Αμέσως ενεργοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, που δίνουν τη μάχη για να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς, ενώ οι άνεμοι στην περιοχή ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

Πριν λίγο οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή, πήραν δύο μηνύματα και καλούνται να εκκενώσουν τις περιοχές που κατοικούν. Το πρώτο μήνυμα καλεί τους κατοίκους από το Καρυώτη Βοιωτίας να το εκκενώσουν και να κατευθυνθούν προς Κυριάκι και το δεύτερο καλεί αυτούς που βρίσκονται στον Ταρσό να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Άσπρα Σπίτια.

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Καβάλα

Σε πλήρη επιφυλακή παραμένουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Καβάλα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Νέστου, όπου λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι παραμένει εκτός ελέγχου. Μέχρι στιγμής η φωτιά καίει κυρίως χορτολιβαδική έκταση και καλλιέργειες, σε Νέο Ξεριά, Γέροντα, Αβραμυλιά και Διαλεκτό, ενώ κάηκαν κτηνοτροφικές μονάδες και σπίτια.

Ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης ζήτησε περισσότερα εναέρια μέσα προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά. Λόγω της πυρκαγιάς η Εγνατία οδός στο ύψος του κόμβου της Χρυσούπολης παραμένει κλειστή και η κυκλοφορία διεοχετεύεται στην παλιά εθνική οδό Καβάλας-Ξάνθης, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου γνωστοποίησε ότι θα καλύψει όλα τα έξοδα διαμονής των κατοίκων που τα σπίτια τους επλήγησαν από τη φωτιά και θα χρειαστούν σήμερα και τις επόμενες μέρες να διαμείνουν σε ξενοδοχεία της περιοχής. Ο μητροπολίτης κ.Στέφανος αντακρινόμενος στο κάλεσμα του δημάρχου Νέστου έστειλε νερό και τρόφιμα για τη σίτιση των εθελοντών και των πυροσβεστών που επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα