Θρήνος στην κηδεία του 34χρονου πιλότου Χρήστου Μουλά – Με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Θρήνος στην κηδεία του 34χρονου πιλότου Χρήστου Μουλά – Με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Κηδεία Χρήστου Μουλά: «Αθάνατος» φώναξαν τα Χανιά για τον ήρωά τους – Απαρηγόρητή η έγκυος σύζυγός του
 
Στην «αγκαλιά» της γης στον Αποκόρωνα Χανιών βρίσκεται ο Αντιπτέραρχος Χρήστος Μουλάς, ο κυβερνήτης που έχασε τη ζωή του στην πτώση του Canadair CL-215 στην Κάρυστο την περασμένη Τρίτη (25.7.2023). Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κλίμα σπαραγμού και οδύνης, με τα Χανιά να αποχαιρετούν τον ήρωά τους.

Η κηδεία του Χρήστου Μουλά πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 4 ημέρες μετά την πτώση του Canadair CL-215 στην Κάρυστο. Οι γονείς του, οι συγγενείς του και οι φίλοι του ήταν εκεί για να τον αποχαιρετήσουν.

 Μαζί τους και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία έφτασε στην εκκλησία στα Χανιά με ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια της. Στην κηδεία, όπως και σε αυτή του Περικλή Στεφανίδη, ήταν παρών και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Παρών ήταν και ο Ευάγγελος Αποστολάκης αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ταφή του έγινε στο κοιμητήριο Γαβαλοχωρίου, στον Αποκόρωνα Χανιών, εκεί όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Χρήστος Μουλάς.

Οι γονείς του ζήτησαν διακριτικά από τα ΜΜΕ να μην καλύψουν την εξόδιο ακολουθία και την ταφή και οι δημοσιογράφοι ανταποκρίθηκαν άμεσα. μα και η παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου ήταν πολύ διακριτική.

Το φέρετρο με τη σορό του Χρήστου Μουλά ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία, όπως και αυτό του συγκυβερνήτη του Περικλή Στεφανίδη που χάθηκε στο ίδιο δυστύχημα, ενώ το άγημα του στρατού ήταν εκεί για να αποδώσει τιμές.

Όταν η σορός του βγήκε από την εκκλησία μετά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας, ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και φώναξε «Αθάνατος!» ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής στον πιλότο που έχασε τη ζωή του μετά την πτώση του Canadair CL-215 στην Κάρυστο.

Ο πόνος και ο σπαραγμός ήταν «ζωγραφισμένος» στα πρόσωπα των φίλων και συγγενών του 34χρονου Χρήστου Μουλά. Τραγική φιγούρα η σύζυγός του, η οποία διανύει τον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης της, αφού ο αδικοχαμένος Ιπτάμενος δεν θα γνωρίσει ποτέ το παιδί του.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή θα υιοθετήσει το παιδί του Χρήστου Μουλά ενώ τόσο στον 34χρονο όσο και στον 27χρονο Περικλή Στεφανίδη απονεμήθηκαν οι τιμητικοί βαθμοί του Αντιπτεράρχου σε μια συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Άμυνας.

Η συγκίνηση στα Χανιά είναι μεγάλη. Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός είπε κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας ότι «αποχαιρετούμε έναν ήρωα, ένα πρόσωπο, που θυσίασε τη ζωή του». Το άγημα του στρατού, σε ένδειξη τιμής, πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα κατά την ταφή του.

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας με την πτώση του Canadair CL-215 στην Κάρυστο τελέστηκε σήμερα στα Χανιά, με την κηδεία του Αντιπτεράρχου Χρήστου Μουλά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα