Εφιάλτης δίχως τέλος σε Ρόδο και Κάρυστο - Νέες αναζωπυρώσεις

Εφιάλτης δίχως τέλος σε Ρόδο και Κάρυστο - Νέες αναζωπυρώσεις

Στο νησί της Ρόδου, η μάχη συνεχίζεται να δίνεται με τις διαρκείς αναζωπυρώσεις, καθώς η ένταση των ανέμων δεν κοπάζει.

Η μεγαλύτερη μάχη δίνεται στο χωριό Βάτι, όπου φλέγεται από χθες και αναζωπυρώθηκε.

Την ίδια ώρα οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται σε Ρόδο και Κάρυστο, ενώ βελτιωμένη είναι η εικόνα σε Κέρκυρα και Φθιώτιδα.

Αναζωπυρώσεις σε Ρόδο και Κάρυστο

Σε εξέλιξη βρίσκεται, για 10η ημέρα, η πυρκαγιά στη Ρόδο, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν μικρές αναζωπυρώσεις κοντά στα χωριά Βάτι και στο Γεννάδι. Στην Ρόδο τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από το πρωί 3 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

Στην Κάρυστο οι προσπάθειες της πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή του Αντιά, ενώ παράλληλα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες πλησίον του Πλατανιστού.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα και στην Κέρκυρα όπου η φωτιά είναι σε ύφεση, αλλά και εκεί όμως υπάρχουν ακόμα διάσπαρτες εστίες. Στην Κέρκυρα από το πρωί επιχειρεί από αέρα 1 ελικόπτερο.

Σχετικά με την φωτιά στο Αίγιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρουσιάζεται εικόνα ύφεσης, και αν και υπήρχαν μικρές αναζωπυρώσεις μέσα στην ημέρα σε δύσβατα σημεία, ήταν όλες εντός της περιμέτρου και αντιμετωπίστηκαν.

 

Αισθητά βελτιωμένη είναι η εικόνα στις πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες σε Τιθορέα Φθιώτιδας και στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού.

Δείτε την τελευταία ανταπόκριση από το νησί: 

Διαβάστε ακόμα: Νεκρός αστυνομικός στους Αμπελόκηπους από πυροβολισμό

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα