Φωτιές: Καίγονται Μαγνησία και Λαμία – Μια προσαγωγή

Φωτιές: Καίγονται Μαγνησία και Λαμία – Μια προσαγωγή

Στην προσαγωγή ενός ατόμου προχώρησαν οι Αρχές της Μαγνησίας για την πυρκαγιά που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για ένα άτομο το οποίο κυκλοφορούσε με ποδήλατο στην περιοχή του Αλμυρού προσπαθώντας να βάλει φωτιές σε κάδους.

Προς στιγμήν δεν έχει γίνει γνωστό αν το συγκεκριμένο άτομο προσπαθούσε να βάλει φωτιά πριν ξεκινήσει το μεγάλο μέτωπο, ή κατά τη διάρκεια αυτού.

Δύο νέα σοβαρά μέτωπα φωτιάς έχουμε σε εξέλιξη εδώ και λίγες ώρες, καθώς ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στο Βελεστίνο Μαγνησίας όπου δόθηκε εντολή εκκένωσης για τρεις οικισμούς, ενώ έχει σταλεί μήνυμα από το 112 και στους κατοίκους του Βόλου να κλείσουν τα παράθυρα των σπιτιών τους αφού οι καπνοί έχει κυκλώσει την περιοχή.

Παράλληλα, μεγάλη φωτιά καίει τη Λαμία όπου επίσης εκκενώθηκαν οικισμοί, ενώ υπάρχουν αναφορές για σοβαρές καταστροφές.

Ήδη υπάρχει έκκληση προς τους κατοίκους μέσω του 112 να εγκαταλείψουν το βόρειο τμήμα της πόλης και να κατευθυνθούν προς το κέντρο.

Λαμία

Οι πύρινες γλώσσες με μανία μπήκαν στη συνοικία Αφανός στα βόρεια της πόλης της Λαμίας.

Οι τεράστιες φλόγες περικύκλωσαν σπίτια και επιχειρήσεις. Η φωτιά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Αμέσως αποφασίστηκε η εκκένωση του οικισμού Αφανός, ενώ την ίδια στιγμή έκαναν ρίψεις τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Οι φλόγες κατάφεραν να περάσουν και την εθνική οδό Λαμίας – Δομοκού, με κατεύθυνση προς τη Νέα Μαγνησία.

Μέσω του 112 έγινε έκκληση στους κατοίκους που μένουν στο βόρειο τμήμα της πόλης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προς νότια και κέντρο.

Από όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα προκάλεσε ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τον χρόνο. Εθελοντές προσέτρεξαν σε βοήθεια, μηχανήματα και βυτιοφόρα του δήμου έσπευσαν στην περιοχή.

Βελεστίνο

Την ίδια ώρα ανεξέλεγκτη καίει τα πάντα στο πέρασμά της και η φωτιά στη Μαγνησία.

Οι φλόγες έφθασαν πολύ κοντά σε σπίτια σε Βελεστίνο και Άγιο Γεώργιο, ενώ στην περιοχή έπνεε πολύ δυνατός άνεμος.

Το 112 ήχησε για εκκένωση τριών χωριών, ενώ στις φλόγες παραδόθηκε κτηνοτροφική μονάδα λίγο έξω από το Βελεστίνο.

Στο Σέσκλο, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να δημιουργήσουν ζώνες ανάσχεσης της φωτιάς, ώστε αυτή να μην επεκταθεί προς το Διμήνι, που είναι προάστιο του Βόλου και προς τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή.

Ωστόσο, παρά την προσπάθεια των πυροσβεστών, φαίνεται πως η φωτιά έφτασε στα πρώτα εργοστάσια, με πυκνό μαύρο καπνό να βγαίνει από τα καμένα.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου με εγκαύματα δευτέρου βαθμού σε χέρια, πρόσωπο και πλάτη.

Οι Αρχές προχώρησαν σε διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της παράκαμψης προς Βελεστίνο.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα