Βουβός πόνος στις γειτονιές των πιλότων του μοιραίου Canadair - Συγκλονισμένοι, αλλά υπερήφανοι οι γονείς

Βουβός πόνος στις γειτονιές των πιλότων του μοιραίου Canadair - Συγκλονισμένοι, αλλά υπερήφανοι οι γονείς

Η Ελλάδα θρηνεί από χθες τους δύο αεροπόρους που «χάθηκαν» μέσα σε μια στιγμή, ενώ επιχειρούσαν στη μεγάλη φωτιά της Καρύστου. Στις γειτονιές των άτυχων πιλότων, του 34χρονου σμηναγού Χρήστου Μουλά και του 27χρονου συγκυβερνήτη ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, επικρατεί θλίψη, βουβαμάρα και πόνος.

Ταυτόχρονα τα «γιατί» της τραγωδίας είναι πολλά και απαντήσεις δεν υπάρχουν.

Δύσκολες ώρες στη γειτονιά όπου βρίσκεται το σπίτι του αδικοχαμένου ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, στην οδό Μοναστηρίου, στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, στη Θεσσαλονίκη.

Ο ήρωας πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, που σκοτώθηκε την ώρα του καθήκοντος έμενε στο διαμέρισμα μαζί με τους γονείς του και, παρά το γεγονός ότι υπηρετούσε σε άλλη περιοχή, ερχόταν κατά διαστήματα στη Θεσσαλονίκη.

Έξω από την πολυκατοικία υπάρχει ένα ασθενοφόρο της Πολεμικής Αεροπορίας και στο διαμέρισμα της οικογένειας βρίσκονται ψυχολόγοι για να στηρίξουν τους γονείς και τον μικρότερο αδερφό του Περικλή, οι οποίοι, όπως είναι φυσικό, είναι σε κατάσταση σοκ.

Νωρίτερα κοντά στους γονείς βρέθηκε ένας ιερέας, φίλος της οικογένειας, προκειμένου να τους συμπαρασταθεί και να τους υποστηρίξει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γονείς του πιλότου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, «εξαιρετικά συγκλονισμένοι», ωστόσο, όπως είπε στο voria.gr, είναι και «εξαιρετικά υπερήφανοι» για το παιδί τους.

Ανείπωτη είναι η θλίψη στην ιδιαίτερη πατρίδα του 34χρονου πιλότου, τα Χανιά

Βουβός είναι ο πόνος και στο νοσοκομείο της πόλης όπου εργάζεται η μητέρα του.

Η μητέρα του Σμηναγού Χρήστου Μουλά, Τασούλα Καζούλη, είναι Ψυχολόγος της Ψυχιατρικής κλινικής και ο θείος του Σάββας Καζούλης, Διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων εξέδωσε χθες συλλυπητήρια ανακοίνωση.

Η Διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» εκφράζουν την οδύνη και την μεγάλη θλίψη για τον τραγικό χαμό των Ηρώων πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας, Σμηναγού Χρήστου Μουλά – γιο των αγαπητών μας Βαγγέλη Μουλά και Τασούλας Καζούλη Ψυχολόγου της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, ανιψιού του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας Σάββα Καζούλη και των στελεχών του νοσοκομείου μας Αθηνάς και Αντώνη Καζούλη – και του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, οι οποίοι έπεσαν στο καθήκον, δίνοντας την ζωή τους για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της πατρίδας μας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή και βαθειά μας. Συλλυπητήρια καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση στις οικογένειες των Ηρώων. Αθάνατοι.

Σπαρακτικά είναι και τα μηνύματα που αφήνουν οι φίλοι του 34χρονου στη σελίδα του στο Facebook.

«Τόσο μικρός αλλά πρόλαβες με το μυαλό σου, την καλοσύνη σου, την σπιρτάδα σου να αφήσεις ανεξίτηλο το σημάδι σου, όλοι μας έχουμε τεράστια ανάγκη τέτοιας ανθρωπιάς και τέτοιας ενέργειας στις ζωές μας!!! 
Ξάδερφε Xristos Moulas θα σε θυμάμαι πάντα!!! 
Ήρωας που έπεσε στο καθήκον για την πατρίδα!!! Σ αγαπώ»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα