Φωτιά στην Κάρυστο: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο – Αναζωπύρωση στο Πλατανιστό

Φωτιά στην Κάρυστο: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο – Αναζωπύρωση στο Πλατανιστό

Δύσκολη ήταν η νύχτα για πολλούς κατοίκους στην Ελλάδα εξαιτίας των πυρκαγιών που πλήττουν την χώρα. Στην Κάρυστο η πυροσβεστική έδωσε ολονύκτια μάχη με τις φλόγες.

Στις 2 παρά είκοσι τα ξημερώματα της Τρίτης ήρθε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Πλατανιστού προκειμένου να εκκενώσουν προς την Κάρυστο. Ο κόσμος έχει παραμείνει για να βοηθήσει στην κατάσβεση.

Στην είσοδο του οικισμού υπάρχουν σπίτια ωστόσο μέσα στον οικισμό υπάρχουν αναζωπυρώσεις, με τη βλάστηση να μην είναι χαμηλή όπως σε άλλα σημεία, αλλά υπάρχουν και δέντρα.

Οι αναζωπυρώσεις είναι διάσπαρτες και μέχρι στιγμής δεν φυσάει ωστόσο σύμφωνα με την ΕΜΥ από το μεσημέρι και μετά θα εκδηλωθούν ισχυροί άνεμοι. Πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να μην επεκταθεί η πυρκαγιά.

Από χθες εξελίσσεται ένα θρίλερ με έναν κτηνοτρόφο 41 ετών ο οποίος αγνοείται. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο αδερφός του. Όταν προχθές εκδηλώθηκε η πυρκαγιά έφυγε να πάει στο μαντρί να πάρει τα ζώα του.

Από εκεί και μετά αγνοείται και δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν. Χθες ο αδερφός του μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνισή του.

Οι περισσότεροι κάτοικοι του Πλατανιστού δεν έχουν εκκενώσει την περιοχή, παρόλες τις εκκλήσεις του 112, μένουν να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους και τα σπίτια τους. Έχουν εκκενώσει μόνο κάποιοι ηλικιωμένοι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα