Καταστροφές από μπουρίνι σε περιοχές της Καβάλας και των Σερρών

Καταστροφές από μπουρίνι σε περιοχές της Καβάλας και των Σερρών

Τις πληγές τους μετρούν επαγγελματίες και κάτοικοι στην παραλία Οφρυνίου, δυτικά της Καβάλας, αλλά και σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, από το ισχυρό μπουρίνι που έπληξε τις παραπάνω περιοχές αργά το βράδυ της Κυριακής. 

Το καιρικό φαινόμενο, που συνοδεύονταν από ισχυρούς ανέμους και έντονη βροχόπτωση, μπορεί να κράτησε μόλις είκοσι λεπτά της ώρας, ωστόσο λόγω της σφοδρότητάς του  προκάλεσε πολλές και εκτεταμένες ζημιές, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. 

Στην παραλία Οφρυνίου χώροι εστίασης και παραλιακά μπαρ υπέστησαν σημαντικές ζημιές ενώ πλημμύρισαν αυτοκίνητα, υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων. Επαγγελματίες και κάτοικοι αιφνιδιάστηκαν ενώ αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για ανεμοστρόβιλο που στο πέρασμα του ξερίζωσε πολλές κατασκευές από υπαίθριους χώρους. 

Δυνατό μπουρίνι έπληξε όμως μεγάλο μέρος και της Π.Ε. Σερρών. Πολλά δέντρα ξεριζώθηκαν τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στις γύρω περιοχές, ενώ πλημμύρισαν κατοικίες και υπόγεια καταστημάτων.

Στον Άγιο Νικήτα έπεσε δέντρο επάνω σ' ένα αυτοκίνητο και σ' ένα μηχανάκι. Σε πολλές περιοχές του δήμου Βισαλτίας λόγω του δυνατού ανέμου αποκολλήθηκαν στέγες κατοικιών, ξηλώθηκαν καλώδια της ΔΕΗ ενώ υπήρξαν και πολλές πτώσεις δέντρων ακόμα και εντός των οικισμών. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα