Πάτρα: Έκαναν εργασίες στη γέφυρα και εκείνη κατέρρευσε πάνω σε ανθρώπους

Πάτρα: Έκαναν εργασίες στη γέφυρα και εκείνη κατέρρευσε πάνω σε ανθρώπους

Αδιανόητο περιστατικό έχει συμβεί στην Πάτρα. Βαρύ όχημα πραγματοποιούσε εργασίες συντήρησης πάνω στη γέφυρα ενώ ακριβώς από κάτω είχαν βρει καταφύγιο Ρομά ώστε να προφυλαχθούν από τον καύσωνα και τον καυτό ήλιο. Ξαφνικά η γέφυρα έπεσε πάνω στους ανθρώπους και τους καταπλάκωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική που μετέδωσε το OPEN, υπάρχουν πληροφορίες για δύο άτομα που έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσοι βρίσκονταν κάτω από την γέφυρα. Όπως μετέδωσε το OPEN, πιθανότατα κάτω από τη γέφυρα βρίσκονταν έξι άνθρωποι και από αυτούς κάποιοι έχουν ήδη ανασυρθεί τραυματισμένοι.

Επίσημα η πυροσβεστική έχει επιβεβαιώσει τον έναν θάνατο και σημειώνει ότι ένας άλλο άτομο είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένο και παραμένει σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Πληροφορίες από το ΕΚΑΒ επιβεβαιώνουν τον έναν θάνατο και μιλούν για τέσσερις νεκρούς, ο ένας εκ των οποίων σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Έχουν όλοι μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο, το οποίο δεν εφημέρευε αλλά άνοιξε για αυτόν τον λόγο.

Αυτή τη στιγμή, είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για ανεύρεση εγκλωβισμένων, με ειδικά μηχανήματα αλλά και σκύλο ανίχνευσης για να σηκώσουν τα μπάζα από τους εγκλωβισμένους.  Ωστόσο, στο σημείο επικρατεί και πολύ μεγάλη αναστάτωση από τους συγγενείς των θυμάτων που διαμαρτύρονται για παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Για τον λόγο αυτό στο σημείο σπεύδουν και δυνάμεις των ΜΑΤ προκείμενου να περιορίσουν το πλήθος. Ο ρεπόρτερ του OPEN, έγινε μάρτυρας της ανάσυρσης ενός νεκρού ατόμου.
Πώς έπεσε η γέφυρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη γέφυρα ήταν σε εξέλιξη εργασίες οι οποίες γίνονταν ανά κλάδο. Στόχος ήταν να την αντικαταστήσουν ενώ παρέμενε σε κυκλοφορία.

Έτσι είχαν ρίξει σε πρώτη φάση τις δοκούς από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας και είχαν αρχίσει να δουλεύουν και στην άλλη πλευρά. Εκεί κοντά υπάρχει ένας αυτοσχέδιος καταυλισμός Ρομα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα