Φωτιά στα Μέγαρα: Μήνυμα 112 για εκκένωση του οικισμού Νέα Ζωή στο Κανδήλι

Φωτιά στα Μέγαρα: Μήνυμα 112 για εκκένωση του οικισμού Νέα Ζωή στο Κανδήλι

Φωτιά στα Μέγαρα: Μήνυμα 112 για εκκένωση του οικισμού Νέα Ζωή στο Κανδήλι

Στην εκκένωση του οικισμού Νέα Ζωή και της λεωφόρου Καταδρομών στα Μέγαρα προχωρούν οι Αρχές, λόγω της φωτιάς που πλησιάζει σπίτια της περιοχής. 

Η εν λόγω φωτιά στα Μέγαρα εκτείνεται 4 χιλιόμετρα από τη Νέα Πέραμο, σε ευθεία γραμμή. Πρόκειται για το μέτωπο της κορυφογραμμής Τρικερίου που κατεβαίνει. 

 Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απευθύνει έκκληση προς του πολίτες της περιοχής να εκκενώσουν αμέσως προς Μέγαρα. 

Ειδικότερα, το υπουργείο απευθύνει την εξής έκκληση προς του εκεί πολίτες: 

 
«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Νέα Ζωή Κανδηλίου και Λεωφόρο Καταδρομών, εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή». 

Μεγάλη αναζωπύρωση στα Δερβενοχώρια
Εν τω μεταξύ, πυροσβεστικές δυνάμεις μάχονται με τις φλόγες στην περιοχή Στεφάνη, ύστερα από μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στα Δερβενοχώρια. Οι άνθρωποι που επιχειρούν στο σημείο παλεύουν να περιορίσουν το μέτωπο, ενόσω προγνώσεις των μετεωρολόγων δίνουν ενίσχυση των ανέμων από το μεσημέρι. 

Από νωρίς σήμερα το πρωί τρία ελικόπτερα Σινούκ επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς στα Δερβενοχώρια. Τα ελικόπτερα συνδράμουν τις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς στα Δερβενοχώρια, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον και στις περιουσίες προκαλούν οι πυρκαγιές που εξακολουθούν να καίνε ανεξέλεγκτα σε Δυτική Αττική και Λουτράκι. Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές, που είναι αντιμέτωποι με συνεχείς αναζωπυρώσεις και αλλαγές κατεύθυνσης του ανέμου. Δύο από τις σχεδόν 50 εστίες σε Δυτική Αττική και Λουτράκι έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Στο πεδίο βολής Κανδύλι το μέτωπο της φωτιάς μεγαλώνει συνεχώς, καθώς οι άνεμοι δυναμώνουν, ενώ από τις 12:00 αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυσή τους. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι Αρχές με μπουλντόζα κάνουν διάνοιξη δρόμων και αντιπυρικές ζώνες ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά να φτάσουν κοντά στις εστίες φωτιάς.

Βορειοδυτικά, η εικόνα είναι πιο δύσκολη και ιδιαίτερα στην Αγία Σωτήρα και την Οινόη, όπου οι αναζωπυρώσεις είναι μεγάλες. Ωστόσο, οι φλόγες δεν έχουν περάσει στους οικισμούς.

Παράλληλα, κινδύνεψε η κατασκήνωση Μελετάκι, η οποία όμως σώθηκε με την άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Με το πρώτο φως της ημέρας, από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, επτά ελικόπτερα και ένα συντονιστικό.

Στο Λουτράκι, το πύρινο μέτωπο κινείται η ανατολικά του Αγίου Χαραλάμπους αλλά ευτυχώς δεν κινδυνεύουν τα διυλιστήρια, ούτε και η μονάδα βιοντίζελ που βρίσκεται κοντά. Δόθηκε, άλλωστε, μεγάλη μάχη τη νύχτα για να αποτραπούν τα χειρότερα. Το πρόβλημα εντοπίζεται στα 500 μέτρα από την Εθνική Οδό.

Μικρές αναζωπυρώσεις υπάρχουν στο Πανόραμα, αλλά δεν φαίνεται να προκαλούν μεγάλο προβληματισμό καθώς τέσσερα αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και ένα συντονιστικό ενισχύουν το έργο των πυροσβεστών.

Από την άλλη πλευρά του Περάματος, το πύρινο μέτωπο μετακινείται προς την περιοχή των Ισθμίων και συγκεκριμένα προς τον οικισμό του Αγίου Δημητρίου. Οι προσπάθειες να μην πλησιάσει η φωτιά στα διυλιστήρια Κορίνθου και σε μονάδα παραγωγής βιοντίζελ στην ευρύτερη περιοχή, συνεχίζονται και σήμερα. Υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις και η ένταση του ανέμου βαίνει αυξανόμενη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα