Καύσωνας: Οι πέντε περιοχές που το θερμόμετρο θα φτάσει τους 45 βαθμούς

Καύσωνας: Οι πέντε περιοχές που το θερμόμετρο θα φτάσει τους 45 βαθμούς

Σαρώνει ήδη την χώρα ο καύσωνας Κλέων με θερμοκρασίες που άγγιξαν τους 40 βαθμούς ήδη από σήμερα στην Λαμία, την Λάρισα και την Θήβα.

Έρχονται ακραίες καιρικές συνθήκες. Επικαιροποιημένο δελτίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ο καύσωνας Κλέων θα είναι πολύ έντονος και με μεγάλη διάρκεια.

Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Πάτρα- Ιωάννινα – Λάρισα θα βρεθούν στη δίνη της θερμικής εισβολής, με θερμοκρασίες την Παρασκευή και το Σάββατο να φθάνουν τους 45 βαθμούς.

«Φλέγεται» το κέντρο της Αθήνας

Το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας το θερμόμετρο έδειχνε 38 βαθμούς. Η ατμόσφαιρα αποπνικτική. Όλοι με ένα μπουκαλάκι νερό στο χέρι, καπέλα και ομπρέλες. Λίγες δροσερές σταγόνες στη βρύση στην Ερμού.

Δύσκολο για όσους είναι αναγκασμένοι να κυκλοφορήσουν ή να εργαστούν στην πόλη κρύο νερό, γυαλί ηλίου και καπέλο και καλή διάθεση.

Με τη θερμοκρασία στις 12 το μεσημέρι έχει ξεπεράσει τους 35 βαθμούς στην πλατεία Συντάγματος ελάχιστοι είναι αυτοί που επέλεξαν να κατέβουν στο κέντρο της πόλης. Στο δρόμο κατά κύριο λόγο υπάρχουν τουρίστες και εργαζόμενους.

Ανάσα δροσιάς ο εθνικός κήπος και το Ζάππειο.

Στην Παραλιακή, κάτω από τα δέντρα και δίπλα στα σιντριβάνια δροσίστηκαν αρκετοί Θεσσαλονικείς.

Στις παραλίες από νωρίς το πρωί

Από νωρίς το πρωί γέμισαν οι παραλίες της Αττικής.

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου αναζητούν ανάσα δροσιάς σε κάποια κοντινή παραλία. Αρκετοί μάλιστα σκοπεύουν να μείνουν μέχρι αργά το βράδυ.

Ένα «καυτό» όνειρο ζωής

Μια επίσκεψη στην Ακρόπολη για πολλούς είναι ένα όνειρο ζωής. Μέχρι να το πραγματοποιήσουν όμως είναι αναγκασμένοι να περιμένουν τουλάχιστον για σαράντα λεπτά κάτω από τον καυτό ήλιο.

Ούτε η ζέστη ούτε η αναμονή κάτω από τον δυνατό ήλιο φαίνεται να πτοούν που επισκέπτονται την Ακρόπολη μπαίνουν στον αρχαιολογικό χώρο με νερά και ομπρέλες και βγαίνουν με χαμόγελα.

Για την προστασία των επισκεπτών, σήμερα τοποθετήθηκε το πρώτο σκίαστρο στην είσοδο της Ακρόπολης.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα