Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Ομόφωνα ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Ομόφωνα ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν και οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Αυτή την ώρα στο δικαστήριο επικρατεί ένταση.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο κήρυξε ενόχους και τους 12 που δικάζονται για τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δυο φίλων του. Αμέσως μετά την απόφαση, άτομα από το ακροατήριο, εκ των οποίων μερικοί κρατούσαν φανέλες του Άρη ξέσπασαν σε φωνές, επιτέθηκαν φραστικά προς τους 12 και προς τις οικογένειές τους που κάθονταν στο ακροατήριο.

Χρειάστηκε η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση. Η δίκη διεκόπη προσωρινά ώστε να συνεδριάσει η έδρα, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση για τις ποινές.  

Αλέξης Κούγιας στο enikos.gr: Οι γονείς του Άλκη περιμένουν μία δίκαιη κρίση
«Οι γονείς του Άλκη περιμένουν μία δίκαιη κρίση. Σήμερα η μέρα είναι τραγική, αλλά πρόκειται και για μία ημέρα που μπορεί να απαλύνει τον πόνο της οικογένειάς, ή μπορεί να κάνει βαρύτερη την δυστυχία της» δήλωσε νωρίτερα στο enikos.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια οι γονείς του Άλκη είναι σε τραγική κατάσταση, δεν κοιμούνται εδώ και μία εβδομάδα. Όπως λέει ο ίδιος, όλους αυτούς τους μήνες, «έχουν αγανακτήσει με την προκλητική συμπεριφορά των κατηγορουμένων και των δικηγόρων τους, όπως και με την συμπεριφορά των μαρτύρων υπερασπίσεως, και συγκεκριμένα των ιατροδικαστών Λέων, Γαλεντέρη και Αποστολίδου».

Η σημερινή ημέρα είναι βαριά τόσο για τις οικογένειες των παιδιών που δέχθηκαν την επίθεση το μοιραίο βράδυ, όπως και για τους κατηγορούμενους, αφού «σε περίπτωση που γίνει δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως, απειλούνται όλοι με ποινή ισόβιας καθείρξεως, εκτός από δύο, οι οποίοι σύμφωνα με την εισαγγελέα ήταν συνεργοί κι όχι συναυτουργοί. Σε αυτό το σημείο διαφωνώ κάθετα, καθώς θεωρώ πως όλοι πρέπει να καταδικαστούν ως συναυτουργοί για την δολοφονία του Άλκη, όπως και για τις απόπειρες δολοφονίας των δύο φίλων του».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα