Ναυάγιο στην Πύλο: Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών – Εικόνες από το ΓΕΕΘΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών – Εικόνες από το ΓΕΕΘΑ

Εικόνες από τις δραματικές ώρες των μεταναστών, στο πλοίο – φέρετρο που πήρε μαζί του αμέτρητες ζωές στην Πύλο, έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ το απόγευμα της Παρασκευής (16/6).

Στις εικόνες φαίνεται το σκάφος του Λιμενικού να πλησιάζει το μοιραίο σκάφος, από το οποίο έχουν βγει ζωντανοί 104 άνθρωποι, αγνοούνται εκατοντάδες -σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων- ενώ 78 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί…

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα όσα είπε για το ναυάγιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Σιακαντάρης, οι άνθρωποι που ήταν πάνω στο σκάφος, αρνήθηκαν τη βοήθεια του Λιμενικού: «Την αρνήθηκαν έλεγαν «No help…Go Italy» και συνέχισαν την πορεία τους».

«Το λιμενικό έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί με πλήρη επάρκεια σε ανάλογα περιστατικά» είπε και διευκρίνισε ότι «το σκάφος του λιμενικού προσέγγισε το αλιευτικό δύο ώρες πριν από το ναυάγιο. Οι επιβαίνοντες αρνήθηκαν κάθε βοήθεια και το αλιευτικό συνέχισε την πορεία του».

«Το λιμενικό δεν έριξε προς το αλιευτικό σχοινί πρόσδεσης» είπε και τόνισε: «Δεν μπορεί να συναρτάται η προσέγγιση του Λιμενικού με τη βύθιση του σκάφους μόνο και μόνο χρονικά».

Την ίδια ώρα, με εγκύκλιο του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, ζητά να διενεργηθούν οι έρευνες, για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου σε διεθνή ύδατα, κατ´ απόλυτη μυστικότητα.

πηγή: newsit.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα