Ναυάγιο στην Πύλο: Γεμάτο με κόσμο το αλιευτικό – Συγκλονιστικές εικόνες

Ναυάγιο στην Πύλο: Γεμάτο με κόσμο το αλιευτικό – Συγκλονιστικές εικόνες

Τουλάχιστον 79 είναι οι νεκροί από το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, ενώ 104 άνθρωποι έχουν διασωθεί. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί φόβο είναι ο αριθμός των αγνοούμενων που εκτιμάται ότι είναι τεράστιος.

Στο αλιευτικό σκάφος, που ανατράπηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, φαίνεται ότι επέβαιναν τουλάχιστον 500 άτομα, ενώ σύμφωνα με τo Alarm Phone επέβαιναν 750 μετανάστες και πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, κατά τον εντοπισμό τους κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο).

Το σκάφος είχε αναχωρήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης και βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα, στα ανοιχτά της Πελοποννήσου.

Όπως φαίνεται από την φωτογραφία που φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA, το εξωτερικό τμήμα του πλοίου ήταν ασφυκτικά γεμάτο με κόσμο ενώ λόγος γίνεται για γυναίκες και παιδιά που εγκλωβίστηκαν στο αμπάρι.

Όσοι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής είναι άντρες.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι κύριες εθνικότητες των μεταναστών και των προσφύγων είναι από Συρία, Πακιστάν και Αίγυπτο.

Είκοσι έξι άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας με ελαφρά τραύματα ή υποθερμία, είναι όλοι άνδρες, νέοι και μεσήλικες. Εβδομήντα οκτώ άτομα βρίσκονται σε χώρους του Λιμενικού και αύριο (15/6) θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας στην Μαλακάσα.

Μυστήριο με τον κλυδωνισμό που προκάλεσε τη βύθιση του σκάφους

Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι δεν υπήρχε θαλασσοταραχή αλλά το σκάφος φαίνεται να βούλιαξε έπειτα από κλυδωνισμούς, πιθανότατα λόγω μετακίνησης των ανθρώπων που βρίσκονταν πάνω.

Επιχείρηση διάσωσης προσφύγων

Βίντεο με πλάνα του Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό όλα τα μέσα έχουν διατεθεί μετά από εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ενώ η φρεγάτα «Κανάρης» ανέλαβε OSC (Οn Scene Coordinator) από τη στιγμή που έφτασε στον τόπο του ναυαγίου.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα