Τι ώρα κλείνει σήμερα ο Κοινωνικός Τουρισμός 2023 - Τελευταία ευκαιρία

Τι ώρα κλείνει σήμερα ο Κοινωνικός Τουρισμός 2023 - Τελευταία ευκαιρία

Οριστικό τέλος θα μπει σε λίγες ώρες στις αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2023, μετά από παράταση που δόθηκε την τελευταία στιγμή. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη για νέα ολιγοήμερη παράταση, με το σενάριο να είναι εξαιρετικό δύσκολο για δύο λόγος.

Αρχικά, γιατί θα πρέπει να βγουν τα αποτελέσματα του Κοινωνικού Τουρισμού 2023 σύντομα, μιας και τα voucher εξαργυρώνονται φέτος - για πρώτη φορά - από 1η Ιουλίου 2023 και δεύτερον θα εκκινήσει το δεύτερο πρόγραμμα για φθηνότερες διακοπές το Τουρισμός για Όλους 2023.

Η ώρα που κλείνει το gov.gr για την αίτηση στον Κοινωνικό Τουρισμό 2023
Στο παρά πέντε δόθηκε η 3ήμερη παράταση στις αιτήσεις για τα voucher του κοινωνικού τουρισμού και παρά τις επίμονες διαψεύσεις των στελεχών της ΔΥΠΑ. Η πλατφορμα μετά το κλείσιμό της στις 5 Ιουνίου, άνοιξε ξανά την Παρασκευή 9 Ιουνίου και θα δέχεται αιτήσεις έως και το βράδυ της Κυριακής 11 Ιουνίου, συγκεκριμένα στις 23:59.

 Το gov.gr δεν αναμένεται να ανοίξει ξανά για αιτήσεις.

Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2023
Μιας και τα voucher θα είναι έτοιμα για εξαργύρωση σε καταλύματα (από το Μητρώο Παρόχων) και σε ακτοπλοϊκά από την 1η Ιουλίου. Τα αποτελέσματα του Κοινωνικού Τουρισμού 2023 δεν μπορούν να αργήσουν να βγουν.

Αρχικός προγραμματισμός ήταν να ανακοινωθούν 10 ημέρες περίπου μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας στις 5 Ιουνίου. Όμως, καθώς δόθηκε παράταση, είναι πιθανό να βγουν λίγες ημέρες μετά. Σίγουρα πάντως θα είναι διαθέσιμα στη ΔΥΠΑ πριν το τέλος του Ιουνίου.

Πώς κάνω αίτηση για Κοινωνικό Τουρισμό 2023
Αρχικά, πρέπει να μπείτε στην πλατφόρμα του gov.gr ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

Για να κάνετε την αίτησή σας θα πρέπει να έχετε:

Είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TAXISNet
Είτε τους κωδικούς της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)
Αν επιλέξετε να μπείτε με τους κωδικούς Taxisnet, αφού επαληθεύσετε την ταυτότητά σας, τότε θα σας ζητηθεί ο ΑΜΚΑ.

 
Στο επόμενο βήμα θα πρέπει να επιλέξετε αν είστε Φυσικό ή Νομικό Πρόσωπο.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας.

Σημειώνεται επίσης, πως το πρόγραμμα διαρκεί 12 μήνες και η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων – ωφελουμένων ορίζεται από μία έως έξι διανυκτερεύσεις εντός του χρονικού διαστήματος που θα οριστεί για όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με εξαίρεση:

τα νησιά Λέσβου, Χίου, Λέρου, Κω και του νομού Έβρου, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις.
της Σάμου και των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του Ν. Ευβοίας, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις.

Πότε κάνετε αίτηση για «Τουρισμό για Όλους 2023»
Η ολοκλήρωση του «Κοινωνικού Τουρισμού» ξεκλειδώνει και το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 20 Ιουνίου, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

 
Υπενθυμίζεται ότι έχετε δύο τρόπους για να κάνετε την αίτησή σας και να διεκδικήσετε το voucher των 150 ευρώ που μπορείτε να ξοδέψετε στις διακοπές σας: Είτε με ηλεκτρονική αίτηση στο gov.gr με κωδικούς Taxisnet, είτε μέσω ΚΕΠ, όπου ο υπάλληλος σας ολοκληρώνει τη διαδικασία. Εάν απευθυνθείτε σε ΚΕΠ θα πρέπει να έχετε διαθέσιμα τα προσωπικά σας στοιχεία, ΑΦΜ, κωδικοί Taxisnet, email αριθμό τηλεφώνου κλπ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα