Καταπέλτης ο καρδιολόγος του Ωνάσειου – Δεν πέθανε από καρδιά η Τζωρτζίνα

Καταπέλτης ο καρδιολόγος του Ωνάσειου – Δεν πέθανε από καρδιά η Τζωρτζίνα

Ένας ένας καταθέτουν οι γιατροί για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Τη βεβαιότητα του ότι ο θάνατος της εννιαχρονης Τζωρτζίνας δεν συνδέεται αιτιωδώς με κάποιο γενετικό νόσημα της καρδιάς, το οποίο δεν ανιχνεύθηκε από τους γιατρούς ή από τον απινιδωτή που της τοποθετήθηκε, διατύπωσε σήμερα στην κατάθεσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο διευθυντής του παιδιοκαρδιολογικού τμήματος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Ιωάννης Παπαγιάννης.

Όπως είπε ο μάρτυρας, «το παιδί ήταν ένα μήνα στη ΜΕΘ και παρακολουθούνταν από μόνιτορ, δεν είχε παρουσιάσει ποτέ αρρυθμίες. Δεν είχε παθολογικές βραδυκαρδίες ούτε άλλες αρρυθμίες, διενεργήσαμε και άλλες εξετάσεις για να αποκαλύψουμε τυχόν άλλες λανθάνουσες διαταραχές που δεν φαίνονται στο απλό καρδιογράφημα. Και αυτό αποκλείστηκε» ανέφερε.

«Κάναμε έλεγχο με υπέρηχο, ήταν όλα φυσιολογικά, εκτός από ήπιες διαταραχές που οφείλονταν στην υποξαιμία που είχε περάσει το παιδί», πρόσθεσε στην κατάθεσή του ο κ. Παπαγιάννης μιλώντας για την κατάσταση της υγείας του κοριτσιού, το οποίο μετά την ανακοπή που είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας είχε εισαχθεί για την τοποθέτηση απινιδωτή στο Ωνάσειο Καδιοχειρουργικό Κέντρο.

Ξεχωριστό κεφάλαιο στην κατάθεση του μάρτυρα αφορούσε τις κρίσιμες ώρες που το κοριτσάκι είχε υποστεί την ανακοπή στο «Αγλαΐα Κυριακού» με αποτέλεσμα να καταλήξει: Όπως είπε 20 λεπτά πριν το θάνατό του το παιδί είχε φυσιολογικό καρδιολογικό ρυθμό.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Την τελευταία ημέρα ζωής του παιδιού έχουμε σημαντικά δεδομένα. Έλαβα μια κλήση από τη μητέρα κατά τη διάρκεια της ανακοπής και μου ζήτησε να δω μια καταγραφή που μου είχε στείλει. Μπήκα στο σύστημα και είδα ότι στις 2 το μεσημέρι υπήρχε φυσιολογικός ρυθμός καρδιάς. Δηλαδή, 20 λεπτά πριν το συμβάν το παιδί είχε φυσιολογικό ρυθμό. Στην ανάνηψη του παιδιού γύρω στις 15.30 μου εστάλη ακόμη μια καταγραφή που έδειχνε ότι το μηχάνημα λειτουργούσε σαν βηματοδότης γιατί οι παλμοί είχαν πέσει κάτω από τους 60. Δεν είχε καταγράψει καμία επικίνδυνη αρρυθμία που να το κάνει να λειτουργήσει ως απινιδωτής. Όταν η καρδιά έπαψε να λειτουργεί μου εστάλη ένα καρδιογράφημα που έδειχνε ότι το μηχάνημα συνέχιζε να λειτουργεί όμως η καρδιά δεν ανταποκρινόταν».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα