Κάθε βράδυ που κοιμόμουν δεν ήξερα αν θα ξυπνήσω. Είχαν μαχαίρια και κατσαβίδια

Κάθε βράδυ που κοιμόμουν δεν ήξερα αν θα ξυπνήσω. Είχαν μαχαίρια και κατσαβίδια

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα ανατριχιαστικά αποκάλυψε ένας 17χρονος από την Κρήτη για την κόλαση που έζησε όσο βρισκόταν έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης νέων.

Μέχρι τη στιγμή που αποφυλακίστηκε, και πριν καν ενηλικιωθεί έζησε μέσα στο κελί του την καθημερινή – όπως καταγγέλλει – κακοποίηση τόσο ψυχολογικά.

«Κάθε βράδυ που κοιμόμουν δεν ήξερα αν θα ξυπνήσω. Είχαν μαχαίρια και κατσαβίδια που φτιάχνουν μόνοι τους. Και αυτό γινόταν κάθε μέρα. Κάθε δύο μέρες. Όποτε ήθελαν. Ο ένας τελείωνε, ο άλλος ξεκινούσε. Το είχαν κάνει και σε ένα άλλο παιδί στο μπάνιο», ανέφερε ο 17χρονος.

Μόνο όταν αφέθηκε ελεύθερος, πριν ακόμη φτάσει στο σπίτι του, μέσα στο αυτοκίνητο της επιστροφής, μπόρεσε να εκμυστηρευτεί στη μητέρα του τη φρίκη που έζησε.

«Μου λέει επί λέξει με πειράξανε. Και μετά μου λέει με βιάσανε. Σοκαρίστηκα, με έπιασαν κατευθείαν τα κλάματα. Έφτασα σε σημείο να θέλω να πηδήξω από την πόρτα του αυτοκινήτου να τελειώσω τη ζωή μου», αποκάλυψε η μητέρα του 17χρονου.

Ο 17χρονος κατονόμασε στην αστυνομία τους συνολικά 5 βιαστές του. Τους κατήγγειλε για τον ομαδικό βιασμό του αλλά και για τους συστηματικούς ξυλοδαρμούς του.

«Είχαν στοχοποιήσει ένα ακόμα αγόρι τον οποίο του κάνανε τα ίδια μέσα στο μπάνιο», συνέχισε ο 17χρονος.

Ακόμη και τώρα, έξω από το κατάστημα κράτησης το ανήλικο αγόρι νιώθει ελεύθερο – φυλακισμένο.. σύμφωνα με όσα δηλώνει στο MEGA η μητέρα του, καθώς φοβάται ακόμη και να βγει έξω από το σπίτι του χωρίς τη συνοδεία των γονέων του.

Σε ερώτηση πότε το παιδί της εκμυστηρεύτηκε τα όσα βίωσε η μητέρα είπε ότι μέσω τηλεφώνου το παιδί δεν μιλούσε, γιατί όταν το έβλεπαν στο τηλέφωνο τον περιτριγύριζαν.
ΕΔΕ για το περιστατικό

Μέχρι τέλους είναι διατεθειμένη η πολιτική ηγεσία να φτάσει την υπόθεση με την έρευνα στο σωφρονιστικό κατάστημα να βρίσκεται ήδη σε έρευνα.

Ο γενικός γραμματέας αντιεγκληματικής πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, διέταξε άμεση πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προς την αρμόδια εισαγγελία πρωτοδικών, προκειμένου να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες.

Από πλευράς του οι εκπρόσωποι εργαζομένων εξηγούν πως ουδέποτε υπέπεσε κάτι στην αντίληψη τους όσων αφορά τον βιασμό του ανηλίκου.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των Σωφρονιστικών υπαλλήλων, Κωνσταντίνος Βαρσάμης, υπογράμμισε πως, «Δεν είχε αναφέρει τίποτα, εξ όσων γνωρίζω. Ό,τι συμβαίνει σε κοινόχρηστους χώρους καταγράφεται, στους χώρους που κοιμούνται οι κρατούμενοι δεν υπάρχει καταγραφή για να μπορούν να γνωρίζουν. Εάν καταγγείλει ο κρατούμενος, όπως κατήγγειλε οφείλει να διερευνηθεί και αυτό θα γίνει. Αυτό πρέπει να γίνει δηλαδή».

Αντιθέτως, ο εκπρόσωπος εργαζομένων παραδέχεται στο MEGA πως γνώριζαν τον ξυλοδαρμό του παιδιού την πρώτη κιόλας μέρα που μπήκε στη φυλακή.

«Εκείνο που έχω πληροφορηθεί για τον ξυλοδαρμό που αναφέρει ότι υπέστη έγινε αναφορά από τους υπαλλήλους του καταστήματος κράτησης και από τους 3 που εμπλέκονταν στο περιστατικό, οι δύο έχουν τιμωρηθεί εξ’ όσων έχω πληροφορηθεί».

Η διερεύνηση των βαρύτατων καταγγελιών είναι σε εξέλιξη, ενώ η μητέρα του 17χρονου ζήτησε την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου.

Μετά δημοσιοποίηση της υπόθεσης η Εισαγγελία Βόλου διέταξε ποινική έρευνα για τα αδικήματα που κατήγγειλε ο 17χρονος, δηλαδή τους ομαδικούς βιασμούς και την κακοποίηση που υπέστη. Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι πειθαρχική έρευνα για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του καταστήματος κράτησης Κασσαβέτειας Βόλου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα