Κρήτη: Ξεκινά έρευνα μετα την καταγγελία 17χρονου για βιασμούς και ξυλοδαρμούς στη φυλακή

Κρήτη: Ξεκινά έρευνα μετα την καταγγελία 17χρονου για βιασμούς και ξυλοδαρμούς στη φυλακή

"Εξπρές του μεσονυκτίου" με άγριους ξυλόδαρμους και ομαδικούς βιασμούς καταγγέλλει 17χρονος που παρέμεινε έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης νέων. Όσα δήλωσαν ο ίδιος και η μητέρα του.

Το 17χρονο αγόρι -πριν καν ενηλικιωθεί- έμελλε να περάσει 6 μήνες στη φυλακή κι εκεί μέσα να ζήσει τον απόλυτο εφιάλτη.
Είναι από τις ιστορίες που σφίγγουν το στομάχι…

Αυτό το 17χρονο αγόρι -πριν καν ενηλικιωθεί- έμελλε να περάσει 6 μήνες στη φυλακή κι εκεί μέσα να ζήσει τον απόλυτο εφιάλτη.

Την καθημερινή- όπως καταγγέλλει- κακοποίηση του μέσα στο κελί τόσο ψυχολογικά

«Κάθε βράδυ που κοιμόμουν δεν ήξερα αν θα ξυπνήσω. Είχαν μαχαίρια και κατσαβίδια που φτιάχνουν μόνοι τους», δήλωσε ο 17χρονος.

Όσο και σεξουαλικά.

«Και αυτό γινόταν κάθε μέρα. Κάθε δύο μέρες. Όποτε ήθελαν. Ο ένας τελείωνε, ο άλλος ξεκινούσε. Το είχαν κάνει και σε ένα άλλο παιδί στο μπάνιο…».

«Μαμά με… πειράξανε»
Ακούστε πως ο ανήλικος αποκάλυψε στην μητέρα του τους ομαδικούς βιασμούς και τους άγριους ξυλοδαρμούς που υπέστη μέσα σε ένα ίδρυμα που υποτίθεται πως μπήκε για να σωφρονιστεί αλλά τελικά έζησε την απόλυτη κόλαση. Ένα μαρτύριο που δεν το χωράει ανθρώπινος νους.

«Μου λέει επί λέξει με πειράξανε. Και μετά μου λέει με βιάσανε», ανέφερε η μαμά του 17χρονου.

Η γυναίκα έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της. Έβλεπε τον γιο της λαβωμένο και δακρυσμένο να περιγράφει την φρίκη που έζησε μέσα στο κελί του.

«Σοκαρίστηκα, με έπιασαν κατευθείαν τα κλάματα. Έφτασα σε σημείο να θέλω να πηδήξω από την πόρτα του αυτοκινήτου να τελειώσω τη ζωή μου».

Ο 17χρονος κατονόμασε στην αστυνομία τους συνολικά 5 βιαστές του. Τους κατήγγειλε για τον ομαδικό βιασμό του αλλά και για τους συστηματικούς ξυλοδαρμούς του.

«Κι αυτοί τον είχαν χτυπήσει. Τον είχαν κουκουλώσει με σεντόνι για να μην το δουν. Και ο αρχιφύλακας ανοίγει το κελί. Σηκώνει το σεντόνι και είδε το παιδί μέσα στα αίματα», είπε η μητέρα του 17χρονου.

ΕΔΕ για το περιστατικό
Μέχρι τέλους είναι διατεθειμένη η πολιτική ηγεσία να φτάσει την υπόθεση με την έρευνα στο σωφρονιστικό κατάστημα να βρίσκεται ήδη σε έρευνα.

«Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, διέταξε άμεση πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προς την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες».

Από πλευράς του οι εκπρόσωποι εργαζομένων εξηγούν στο LIVE NEWS του MEGA πως ουδέποτε υπέπεσε κάτι στην αντίληψη τους όσων αφορά τον βιασμό του ανηλίκου.

Ο Κωνσταντίνος Βαρσάμης, πρόεδρος της ομοσπονδίας των Σωφρονιστικών υπαλλήλων δήλωσε: «Δεν είχε αναφέρει τίποτα, εξ όσων γνωρίζω. Ό,τι συμβαίνει σε κοινόχρηστους χώρους καταγράφεται, στους χώρους που κοιμούνται οι κρατούμενοι δεν υπάρχει καταγραφή για να μπορούν να γνωρίζουν. Εάν καταγγείλει ο κρατούμενος, όπως κατήγγειλε οφείλει να διερευνηθεί και αυτό θα γίνει. Αυτό πρέπει να γίνει δηλαδή».

Αντιθέτως, ο εκπρόσωπος εργαζομένων παραδέχεται στο LIVE NEWS πως γνώριζαν τον ξυλοδαρμό του παιδιού την πρώτη κιόλας μέρα που μπήκε στη φυλακή.

«Εκείνο που έχω πληροφορηθεί για τον ξυλοδαρμό που αναφέρει ότι υπέστη έγινε αναφορά από τους υπαλλήλους του καταστήματος κράτησης και από τους 3 που εμπλέκονταν στο περιστατικό, οι δύο έχουν τιμωρηθεί εξ’ όσων έχω πληροφορηθεί».

Ήταν το αναπόφευκτο καψόνι του νεοεισερχόμενου, όπως το έχουν βαφτίσει μεταξύ τους οι κρατούμενοι. Ήταν 16,5 ετών όταν μπήκε μέσα στη φυλακή εκεί όπου από την πρώτη κιόλας μέρα του έκλεψαν τα ρούχα και τον εξανάγκασαν να παίξει ξύλο.

«Πολύ ξύλο. Του έκλεβαν τα χρήματα», τονίζει η μητέρα του 17χρονου.

Ένα σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο με τη μεγαλύτερη αδελφή του ήταν εκείνο που τον οδήγησε για 6 μήνες στη φυλακή. Μετά την αποφυλάκιση του στις 20 Μαρτίου ο ανήλικος κατήγγειλε τον βιασμό του στην Ασφάλεια Ηρακλείου στην Κρήτη.

Μητέρα 17χρονου: «Η κατάσταση του παιδιού είναι τραγική»
Ο Γεώργιος Κοκοσάλης, δικηγόρος της οικογένειας μίλησε στο LIVE NEWS του Μega.

«Είναι μία πολύ σκληρή υπόθεση. Ζούσε 6 μήνες φρίκης μέσα στο υποκατάστημα, ενώ μπήκε για να σωφρονιστεί», είπε αρχικά ο δικηγόρος.

Παράλληλα, η μητέρα του 17χρονου που μίλησε την εκπομπή LIVE NEWS, ανέφερε: «Είναι μία πολύ δύσκολη για εμένα και την οικογένεια μου και φυσικά για το παιδί. Το παιδί έμεινε 6 μήνες στο σωφρονιστικό κατάστημα».

Σε ερώτηση πότε το παιδί της εκμυστηρεύτηκε  τα όσα βίωσε η μητέρα είπε ότι ότι μέσω τηλεφώνου το παιδί δεν μιλούσε γιατί όταν το έβλεπαν στο τηλέφωνο τον περιτριγύριζαν.

«Το μόνο που είχα καταλάβει είναι ότι του ”έτρωγαν” τα χρήματα. Σχετικά με την υπόθεση του ξυλοδαρμού, δεν είχαμε αντιληφθεί κάτι. Την ίδια μέρα της αποφυλάκισής του μου τα είπε όλα το παιδί. Δεν προλάβαμε να βγούμε από την πύλη των φυλακών και ξεκίνησε να μου τα λέει».

Σχετικά με την κατάσταση του παιδιού την χαρακτήρισε η μητέρα «τραγική», καθώς το παιδί φοβάται να είναι μόνος του και είναι συνέχεια με νεύρα».

Καταλήγοντας η μητέρα του 17χρονου ανέφερε ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν αντέδρασαν κάπως κατά την διάρκεια αυτών των αποτρόπαιων πράξεων.

Κλείνοντας ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου, Γεώργιος Κοκοσάλης, είπε ότι το παιδί φοβόταν τις συνέπειες του «ρουφιάνου» γι’ αυτό και δεν μιλούσε.

Mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα