Το μήνυμα που οδήγησε στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ - Ποιο ήταν το κίνητρο

Οι Αρχές συνθέτουν κομμάτι - κομμάτι το παζλ και τον ρόλο των δύο αδερφών 40 και 48 ετών που έχουν ήδη συλληφθεί για την εμπλοκή τους στη δολοφονία, ενώ στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί γίνονται αναφορές και σε τρία ακόμη άτομα. Στόχος των είναι η ταυτοποίηση και σύλληψη του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του δημοσιογράφου.
Σχεδιασμένο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Τα αδέλφια που συνελήφθησαν και οι ασύλληπτοι μέχρι στιγμής συνεργοί τους γνώριζαν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν ώστε να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Γιώργου Καραίβάζ.

Σύμφωνα με την πολυσέλιδη δικογραφία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, όλοι λειτουργούσαν κάτω από τις εντολές του ατόμου που φαίνεται ότι ζήτησε να δολοφονηθεί ο δημοσιογράφος χωρίς μέχρι στιγμής να είναι ξεκάθαρο ποιος ήταν εκείνος που πλήρωσε για την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ.

Το μήνυμα που οδήγησε στη δολοφονία
Μπορεί στην δικογραφία να μην αναφέρεται ποιο ήταν το κίνητρο της δολοφονίας που συγκλόνισε την Ελλάδα, ωστόσο δεν αποκλείεται αυτό να είναι προϊόν εκδίκησης ατόμου που βρίσκεται ήδη στις φυλακές.

Πριν από οκτώ χρονιά, τον Οκτώβριο του 2015, ένας γνωστός ποινικός στην ΕΛΑΣ, ο οποίος δολοφονήθηκε στα νότια προάστια τον Δεκέμβριο του 2020, έστειλε μήνυμα σε 53χρονοπου είναι έγκλειστος των φυλάκων ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ έδωσε τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου ώστε να το παρακολουθούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας.

Χωρίς κάνεις να μπορεί να είναι σίγουρος για αυτό ωστόσο δεν θεωρείται απίθανο να είναι και αυτό το κίνητρο της δολοφονίας.

8 Οκτωβρίου 2015

«Ναι αυτός την έκανε (Καραϊβάζ) 100% και αύριο θα μου δώσουν και το τηλέφωνο που έδωσε για να σου κάνουν άρση. Δικό σου είναι. Πήγε αυτός και είπε κάποια πράγματα».

Ποιος μοιράζει «καθαρά» κινητά στη νύχτα;
Όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους «καθαρές» συσκευές κινητών τηλεφώνων και δύο αριθμούς που ανήκουν στα στοιχεία άνδρα από το Μπαγκλαντές.

Τα κινητά αυτά αγοράστηκαν λίγες ημέρες πριν το έγκλημα και συγκεκριμένα στις 2 Απριλίου από κατάστημα στην Πανόρμου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο υπεύθυνός του καταστήματος, πρόκειται για έναν 49χρονο ο οποίος μάλιστα φαίνεται να στέλνει γραπτό μήνυμα σε άτομο που συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία της υπόθεσης μόλις 50 λεπτά μετά την δολοφονία Καραϊβάζ.

Σε ερωτήσεις αστυνομικών ανέφερε πως έστελνε μηνύματα για να τον … ξεματιάσει.

Η φωτογραφία στο Facebook
Ένας από τους δύο συλληφθέντες, ο 40χρονος, έχει διαπιστωθεί ότι 80 λεπτά μετά την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ανεβάζει μαζί με ένα άτομο που συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία φωτογραφία στον Ασπρόπυργο μπροστά από ένα φορτηγό. Ενδεικτικό, όπως σχολιάζουν αστυνομικοί της Ασφάλειας, της βεβαιότητας που είχαν ότι κάνεις δεν μπορεί να τους αγγίξει.

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ήταν το έγκλημα των ανθρώπων του υποκόσμου που ξεπέρασε κάθε όριο, δείχνοντας πως όλοι αποτελούν στόχο τους και πως κανείς δεν είναι πλέον ασφαλής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα