Υπόθεση Πάτρας: Η νέα κατάθεση γιατρού, η ουσία τροπονίνη και οι μηνύσεις κατά πάντων

Υπόθεση Πάτρας: Η νέα κατάθεση γιατρού, η ουσία τροπονίνη και οι μηνύσεις κατά πάντων

Με την κατάθεση ενός ακόμη παιδιάτρου από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Σιδηροδέσμια και με ένα πορτοκαλί φάκελο που δεν άφησε στιγμή, οδηγήθηκε η 34χρονη κατηγορούμενη στη δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Απέναντί της ο πρώην σύζυγός της.

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση ενός εκ των γιατρών που εξέτασαν την 8χρονη τότε Τζωρτζίνα όταν εισήχθη στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στις 8 Απριλίου του 2021.

Παιδίατρος: Από την κλινική εξέταση δεν παρουσιάστηκε κάτι στο παιδί. Εν συνεχεία συζητήσαμε το περιστατικό. Πήρα ενημέρωση από τη μητέρα.

Πρόεδρος: Τι σας περιέγραψε;

Παιδίατρος: Όπως μας είπε η μητέρα, πέντε λεπτά κράτησε το επεισόδιο. Την ώρα του ύπνου, το παιδί αντιλήφθηκε αυτό το επεισόδιο. Μας ανέφερε επίσης ότι είχε αργότερα και ένα δεύτερο επεισόδιο λίγων δευτερολέπτων.

Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκαν και άλλες εξετάσεις χωρίς ευρήματα.

Την επόμενη ημέρα όμως, η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή, με τους γιατρούς να κάνουν τα πάντα για την επαναφέρουν.

Κούγιας: Τι θα μπορούσε να κάνει η κυρία κατηγορούμενη για να προκαλέσει ανακοπή;

Παιδίατρος: Σαν γιατρός μπορώ να σας πω πως με βάση τα ευρήματα, τη φυσική εξέταση, τις εργαστηριακές εξετάσεις και την κλινική εικόνα δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε την ανακοπή. Ξαφνιαστήκαμε, δεν το περιμέναμε.

Η ουσία τροπονίνη
Εκτός από την κεταμίνη, ακόμα μία ουσία, η τροπονίνη, φέρεται να επηρέασε δραματικά την υγεία της Τζωρτζίνας.

Στο έγγραφο που αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στο LIVENEWS, φαίνονται οι τιμές της συγκεκριμένη ουσίας σε αιμοληψίες που έγιναν στις 21 Ιανουαρίου 2022 να βρίσκονται στο 169,5 και 485,30, με τη φυσιολογική τιμή να είναι κοντά στο 10.

«Οφείλεται και αυτό στην έλλειψη οξυγόνου, δηλαδή σε μία προσπάθεια ασφυξίας, σε μία ένδεια οξυγόνου», ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Μηνύσεις κατά πάντων
Η  διαδικασία ξεκίνησε με τον συνήγορο υπεράσπισης, Αλέξη Κούγια, να καταγγέλλει τον εν διαστάσει σύζυγο της κατηγορούμενης ότι διαρρέει στοιχεία της δικογραφίας στα μέσα ενημέρωσης και ότι συγκεκριμένες εκπομπές δημοσιεύουν παρανόμως αυτά τα στοιχεία, στήνοντας λαϊκά δικαστήρια.

«Ό,τι έχει διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες, είναι διαρροή από τη δικογραφία. Είναι παράνομη πράξη, τιμωρείται και ως ποινικό αδίκημα και αστικά με αποζημίωση. Συγχρόνως συνεχίζεται αυτή η καταρράκωση του τεκμηρίου αθωότητας της κυρίας κατηγορουμένης».

To δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα Κούγια και αποφάσισε να διαβιβαστεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων.

Mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα