Ξεψύχησε στα χέρια μου. Λίμνη αίματος λες και μπαίναμε σε σφαγείο

Ξεψύχησε στα χέρια μου. Λίμνη αίματος λες και μπαίναμε σε σφαγείο

Τις πρώτες στιγμές μετά την δολοφονική επίθεση με οπαδικά κίνητρα που δέχθηκε ο Άλκης και οι φίλοι του στη Χαριλάου την 1η Φεβρουαρίου του 2022 περιέγραψε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Α.Γ. ο οποίος έφτασε μαζί με συνάδελφό του νωρίτερα απ΄ όλους στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου φοιτητή.   

«Μας ενημέρωσε το Κέντρο για συμπλοκή πολλών ατόμων. Φτάσαμε στην οδό Πλαστήρα με Γαζη. Κάναμε 4 λεπτά ‘βαριά’. Επικρατούσε πλήρης ησυχία.  Δεν είδαμε ούτε αντικείμενα, ούτε άτομα. Λίγο παρακάτω είχε ένα παρτέρι. Κάποια στιγμή βλέπω έναν νεαρό(εννοεί τον φίλο του Άλκη Α. Β.) όρθιο ο οποίος έφερε τραύματα. Κάτω ήταν πεσμένος σε μια τεράστια λίμνη αίματος ο Άλκης λες και μπαίναμε σε σφαγείο. Το παιδί ήταν βουτηγμένο στο αίμα. Προσπάθησα να προσφέρω βοήθεια. Είχε ελάχιστα τις αισθήσεις του και μας έδειχνε μόνο το σοβαρό τραύμα που είχε. Προσπάθησα να σταματήσω την αιμορραγία. Ελάχιστα λεπτά αργότερα ξεψύχησε».

Τότε, ο Αστυνομικός με τον συνάδελφό του γύρισαν  προς τον Άγγελο, στον οποίο και κατάφεραν να σταματήσουν την αιμορραγία. Ο ίδιος τους έδωσε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσε σχετικά με την επίθεση, όπου αναφέρθηκε πως είδε 6-7 άτομα. «Μετά από λίγα λεπτά έφτασαν κι άλλες δυνάμεις και αποκλείσαμε το σημείο. Υπήρχε ένα δρεπάνι, κόκκινο με μαύρη λαβή, σε μια λίμνη αίματος κοντά στα σκαλιά. Ο Άγγελος ήταν ζαλισμένος, δεν θυμόταν τι έγινε, μου είπε ότι τους επιτέθηκαν και έφυγαν. Άρχισα να συλλέγω στοιχεία, σε πολλά σημεία υπήρχαν σπασμένες γυψοσανίδες, υπήρχαν και κομμάτια κάτω, εμείς δεν αγγίξαμε τίποτα από ότι βρέθηκε».

Πριν ανέβει ο Αστυνομικός στο βήμα του μάρτυρα, κλήθηκε να απαντήσει σε συμπληρωματικές ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας, ο 20χρονος φοιτητής, με την κατάθεση του οποίου ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση, την περασμένη Δευτέρα.

 Στο εδώλιο κάθονται 12 άτομα, νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ που όλοι αρνούνται ότι χτύπησαν τον άτυχο Άλκη.

.ethnos.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα