Τουρκία: Απεγκλωβισμός μικρού κοριτσιού και 50χρονου από την ελληνική ΕΜΑΚ. Βίντεο

Τουρκία: Απεγκλωβισμός μικρού κοριτσιού και 50χρονου από την ελληνική ΕΜΑΚ. Βίντεο

Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τον σεισμό στην Τουρκία. Στις προσπάθειες διάσωσης εγκλωβισμένων συμμετέχει και η ελληνική ΕΜΑΚ. Σε εξέλιξη βρίσκεται  αυτήν την ώρα η επιχείρηση διάσωσης ενός επτάχρονου κοριτσιού και μίας τετραμελούς οικογένειας.

Μέλη της ελληνικής ΕΜΑΚ προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τετραμελή οικογένεια που είναι παγιδευμένη κάτω από κλιμακοστάσιο μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

 Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πατέρας ανασύρθηκε ζωντανός και οι προσπάθειες εστιάζονται στο να σωθεί η 6χρονη κορούλα του. Το παιδί φέρεται να βρίσκεται αγκαλιά με το αδερφάκι του που δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, όπως και η μητέρα που είναι, επίσης, νεκρή!

Την ίδια ώρα άλλη ομάδα της ελληνικής ΕΜΑΚ προσπαθεί να διασώσει ένα επτάχρονο κορίτσι που βρίσκεται εγκλωβισμένο σε βάθος επτά μέτρων κάτω από τόνους συντρίμμια στην πόλη Αλεξανδρέτα (Χατάι) της Τουρκίας. Στην προσπάθεια διάσωσης της μικρής συμμετέχουν 4 άνδρες της ΕΜΑΚ.

Την αγωνιώδη προσπάθεια καταγράφει η κάμερα της ΕΡΤ και ο απεσταλμένος Γιώργος Σιδέρης:

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο σεισμός και οι μετασεισμοί που έχουν καταστρέψει τεράστιο αριθμό κτιρίων στην Τουρκία και τη Συρία, ίσως έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες παιδιά!

Ένα 24ωρο μετά το χτύπημα του σεισμού των 7,8 Ρίχτερ σε Τουρκία και Συρία, ο μακάβριος απολογισμός συνεχίζει να ανεβαίνει. Πάνω από 2.921 άνθρωποι, όπως αναφέρουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, σκοτώθηκαν στην Τουρκία και 1.444 στην Συρία. Η Ελλάδα, όπως και πολλές άλλες χώρες, ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Τουρκίας και έστειλε πυροσβέστες και διασώστες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα