Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα: Οι αλλαγές στην τελετή έναρξης λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»

Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα: Οι αλλαγές στην τελετή έναρξης λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» αλλάζει τον προγραμματισμό για την Τελετή Έναρξης της Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023, ωστόσο κανονικά θα διεξαχθούν τις τρεις από τις τέσσερις πομπές να διεξαχθούν κανονικά.

Συγκεκριμένα, δεν θα γίνει η θαλάσσια διαδρομή της τελετής για την Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα, ωστόσο ξεκίνησε κανονικά η χερσαία Πομπή των Ημεροδρόμων από τον Κεραμεικό. 

Η πομπή ξεκίνησε στις 2.00 το μεσημέρι και σύμφωνα με το πρόγραμμα. Στο σημείο εκκίνησης τούς υποδέχτηκαν σε εορταστικό κλίμα, εθελοντές μαθητές σχολείων και η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων.

Οι ημεροδρόμοι – διακεκριμένοι τριαθλητές, μαζί με αθλητές με αναπηρία και ερασιτέχνες δρομείς, υπολογίζεται να φτάσουν στις 4.00 το απόγευμα στην Ελευσίνα, αφού διανύσουν 21 χιλ. από την Ιερά Οδό, την λεωφόρο Αθηνών και την παλιά Εθνική οδό.

Στις 5.00 το απόγευμα θα ενωθούν με την Πομπή του Ελευσίνου Κινήματος και τους εθνοτοπικούς συλλόγους της Ελευσίνας, μαζί με την βελγική κολεκτίβα Time Circus και το ξύλινο καράβι τους Landship.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα